July 13, 201610 yr Witam po wczorajszych opadach zauważyłem mokra podsufitke w kilku miejscach. Z tylu na slupku w bagazniku oraz w polowie dachu.. Rece opadaja.. Wina anteny ??
July 13, 201610 yr Może nie samej anteny. kombi więc może po relingach z dachu przeciekać lub jak ja miałem kiedyś w starym oplu leciało z wężyka odpływu, był przy rantach dachu. Jedyne wyjście zdejmuj podsufitkę i sprawdz inaczej i tak tego nie rozwiążesz.
July 13, 201610 yr Nic innego jak zdjęcie podsufitki. Zdejmujesz zobaczysz co jest grane. Nie wiem czy przypadkiem w którymś narożniku nie idzie przewód od spryskiwacza tylnej szyby JAk masz weekend to otwieraj to bo wilgoć zacznie Ci śmierdzieć i szkoda podsufitki.
July 14, 201610 yr Bez ściągnięcia podsufitki się nie obejdzie? raczej nie, ale z tego co widać na zdjęciu, to ten przeciek nie jest przypadkiem zaraz pod środkowym mocowaniem relingu??
July 15, 201610 yr Będziesz musiał najprawdopodobniej uszczelnić miejsca mocowania relingów. Dodatkowo za w czasu wyjmij podsufitkę i porządnie wysusz, bo w przeciwnym wypadku może odpaść Ci materiał z niej.
July 15, 201610 yr możesz chwilowo objechać silikonem uszczelnienie relinga, ale ogólnie ściągnij sufit, zdenotuje relingi i wtedy dla pewności wklej na silikon
July 16, 201610 yr możesz chwilowo objechać silikonem uszczelnienie relinga, ale ogólnie ściągnij sufit, zdenotuje relingi i wtedy dla pewności wklej na silikon Do demontażu relingów nie trzeba zrzucać podsufitki tak nawiasem mówiąc.
July 16, 201610 yr Author Hmm puki co to aura nie pomaga mi bo ciagle pada..mokre plamy wyskakują po naprawde mega ulewie.. Tak to sucho jest, moze zaczne od sylikonu na ob kolo relingow http://www.directupload.net/file/d/4418/h6x8ytdy_jpg.htmtu widac po lewej stronie jak zaczyna woda sie pokazywać. :/