Skocz do zawartości
IGNOROWANY

16804 - System katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pali mi się kontrolka silnika,po podpięciu vaga wyświetlił się taki błąd.

16804 - System katalizatora poniżej progu wydajności strona1

podpowiedzcie co to ogólnie znaczy.

Może katalizator jest na wykończeniu.

Opublikowano

Witam. Mam ten sam problem tylko w silniku ALT PB+LPG. Błąd P0420. Pomimo wymiany katalizatora na zamiennik kontrolka zapala się co około 70km. Analiza spalin na stacji diagnostycznej ok. Poza tym że "check" się pali żadnych dodatkowych objawów. Auto nie zmula nie szarpie brak zauważalnego spadku mocy. Check pali się i na PB i na LPG. Ja przestałem się tym przejmować :).

Jednakże na Twoim miejscu najpierw sprawdziłbym czy check wywala tylko na LPG bo jeżeli na PB nie to instalacja LPG do regulacji.

Opublikowano

Witam. Mam ten sam problem tylko w silniku ALT PB+LPG. Błąd P0420. Pomimo wymiany katalizatora na zamiennik kontrolka zapala się co około 70km. Analiza spalin na stacji diagnostycznej ok. Poza tym że "check" się pali żadnych dodatkowych objawów. Auto nie zmula nie szarpie brak zauważalnego spadku mocy. Check pali się i na PB i na LPG. Ja przestałem się tym przejmować :).

Jednakże na Twoim miejscu najpierw sprawdziłbym czy check wywala tylko na LPG bo jeżeli na PB nie to instalacja LPG do regulacji.

W tym sęk że na PB też wywala

Opublikowano

Czyli katalizator zakończył żywot.

Opublikowano

Skasuj błędy i po tej czynności zrób 100 kilometrów na PB. Wtedy dopiero można stwierdzić, że problem dzieje się na PB i LPG.