wojtek_lbn Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) Witajcie. Niestety nie posiadam ETKI, więc proszę o pomoc- przydałyby mi się numery części, mianowicie uszczelek potrzebnych żeby uszczelnić obie głowice od góry. Wycieki już mnie irytują, a że wymieniłem ezektor (oczywiście zapchany), to chciałbym zrobić uszczelnienie kompleksowo na oryginalnych częściach. Może wtedy będzie spokój... Z góry dzięki za pomoc! P.S. Oczywiście chodzi mi nie tylko o uszczelki samych pokryw, ale też pod nastawnikami, ewentualne zaślepki itp, bo wydaje mi się, że cieknie też z tyłu prawej głowicy (patrząc z perspektywy "w samochodzie"), a nie do końca wiem co tam jest- nie dobierałem się jeszcze do tego silnika. EDIT: Dopiero teraz zauważyłem że jest taki dział jak "Numery części", więc proszę o przeniesienie tematu, bo tam lepiej pasuje. Edytowane 16 Lipca 2016 przez wojtek_lbn
d4widoV Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Numery OE ogolem nie potrzebne sa Ci tych elementow, gdyz te uszczelki OE wychodzily z fiirmy Reinz, a wiec sa ogolno dostepne w sklepach. I taniej niz w ASO
wojtek_lbn Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 Skąd taka informacja? Pewne źródło? Mam aktualnie założone takie uszczelki i jakościowo nie wyglądały jak montowane fabrycznie...
d4widoV Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Oczywiście, wszystkie uszczelki w silnikach V6 (przynajmniej to wiem) szły na pierwszy montaż Reinz'a.
Robero321 Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Jeśli się nie mylę to Komplet uszczelek pokrywy głowicy ma nr 078198025 i kosztują koło 200 netto
Rekomendowane odpowiedzi