Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum Audi A4 Klub Polska

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym doczyścić felgi. Brudne od smaru lub farby.

Featured Replies

Hej,

Mam problem z domyciem felg. Oststnio zauważyłem, że są strasznie uwalone czymś w rodzaju smaru lub farby.

Próbowałem to domyć apc, środkiem do mycia felg czy benzyna ekstrakcyjna. Nic nie pomaga.

Macie jakiś pomysł jak to domyć?

6e51d4e55aa7c096e54a487d8754c85b.jpg

39744642844d2a3aa84067a7c8e99d7e.jpg

Możesz spróbować jeszcze takim środkeim jak dimmer, rozcieńcz z woda żeby bylo duże steżenie spryskaj czymś (możesz przelać do butelki po płynie do mycia szyb) po spryskaniu odczekaj chwile i przetrzyj jakąś szczotką, powinno zrobić robote jak nie, powtórz zabieg.

ja swoje cifem i gąbką do naczyń tą szorstką stroną robiłem i wyszło jak nówki

• Author

Będę próbował tym dimmerem albo kupię jeszcze coś do usuwania stoły i asfaltu. Może tym pójdzie.

Iron-X i Auto Finesse Iron Out próbowałeś ?

Mimo że to nie są może tanie środki ale ja bym spróbował jeszcze Auto Finesse Iron Out, Iron-X, Prickbort ewentualnie Gyeon Iron, z tym co podałeś w linku to ostrożnie bo to ogień z d*py i lepiej ostrożnie z tym środkiem :decayed: nie używałem ale z opinii wiem że złazi po nim wszystko a nawet wiecej :decayed:

Polecam Tenzi Alux.

Pytanko czy alu można normalnie szczotkować taką drucianą szczotką np. do naczyń ?

Pytanko czy alu można normalnie szczotkować taką drucianą szczotką np. do naczyń ?

Uszkodzisz felgę....

Polecam brudpur firmy voigt ok 12zl litr

Ja w większości używam Alumyt. Koncentrat 1L ok. 12zł, radzi sobie ze wszystkim.

jak chcesz naturalny sposób to nafta przemysłowa, odczekaj chwile, przetrzyj ściereczką i spłucz wodą.

Ja w większości używam Alumyt. Koncentrat 1L ok. 12zł, radzi sobie ze wszystkim.

u Ciebie jest po 12 zł??? dałbyś rade mi zamówić 2 opakowania??

• 2 weeks later...
  • Author

Nafta nie puscilo. Chyba po prostu zakazuje to plasti dipem i na tym się skończy.

jak chcesz naturalny sposób to nafta przemysłowa, odczekaj chwile, przetrzyj ściereczką i spłucz wodą.

u Ciebie jest po 12 zł??? dałbyś rade mi zamówić 2 opakowania??

http://allegro.pl/alumyt-do-mycia-powierzchni-wykonanych-z-aluminium-i6385210594.html