Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak wspomagania na wolnych obrotach + gotujący się płyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopy pomocy! Na wolnych obrotach nie ma wspomagania ( na ciepłym silniku ) oraz gotuje się płyn. Myślałem, że to pompa więc ją wymieniłem oraz płyn na zielony febi 06161. Wcześniej był 06162 i było to samo. Układ oczywiście wypłukałem płynem, strzykawką jak nabiorę jest ładny przeźroczysty zielony płyn.

Magiel jest lekko przypocony, a także wąż pompa-magiel także jest lekko przypocony przy końcówce od strony pompy. Dodatkowo w kabinie słyszeć syczenie które cichnie przy skręcie.

Czy jest to wina magla? Czy pocący się wąż także może partolić sprawę?

Opublikowano

a skąd wiesz że gotuję się płyn?

Opublikowano (edytowane)

a w zbiorniczku sitko jest na miejscu to ono powoduję gulgotanie i pienienie się płynu. zdarza się że wypada i wtedy są problemy ze wspomaganiem

a płyn najlepiej ori G004000M2 lać

Edytowane przez wyzyk83
Opublikowano

a w zbiorniczku sitko jest na miejscu to ono powoduję gulgotanie i pienienie się płynu. zdarza się że wypada i wtedy są problemy ze wspomaganiem

a płyn najlepiej ori G004000M2 lać

sitko na miejscu wyczyszczone, płyn się nie pieni ani nie bulgocze. przeczytałem forum i te podstawowe rzeczy zrobiłem na resztę nie mam pomysłu

Opublikowano

Moze pompa pada .na zimnym dziala dobrze?

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

ja bym jeszcze spróbował wlać ori płyn znam wiele przypadków gdzie lano febi potem pompa jęczała, rano było wspomaganie tylko w jedną stronę, czym dłużej się jechało to kierownica ciężej chodziła, zmieniałem im płyn na G00400M2 i problem ustawał a ludzie już wymieniali maglownice, pompy a dalej było to samo. najgorsze jest to ludzie idą do sklepu po płyn do wspomagania to sprzedawca nie ma pojęcia i wciska klientowi że do VW/AUDI musi być zielony febi i to mineralny potem są efekty tego. A producent wyraźnie pisze że płyn G004000M2 jest następcą płynu G002000 i można go stosować zamiennie. a producentem płynu dla VW i jest PENTOSIN

Edytowane przez wyzyk83
Opublikowano

Ja mialem tak przy dojechanym plynie i przytartej pompie .niestety zawsze trzeba szukac

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka