Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6 1.6] Przygasanie w momencie zejścia z obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No spoko, najwaźniejsze, że cztery pierścienie na grillu trzymają się wciąż na ori mocowaniach... sznurków pod maską nikt nie widzi:hi:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
Godzinę temu, BeyerBrown napisał:

No spoko, najwaźniejsze, że cztery pierścienie na grillu trzymają się wciąż na ori mocowaniach... sznurków pod maską nikt nie widzi:hi:

Akurat  trzymają się na kropelkę. Widzę że masz na wszystko ripostę.

Edytowane przez wielkiszu666

Opublikowano

Już nic nie mówię... po prostu takie naprawy to nie moja bajka. Bezawaryjności życzę :hi:

Opublikowano

Moja tez nie. Borykałem sie z tym problemem juz dluzyszy czas. I juz tyle rzeczy za namowa fachowcow wymienilem na nowe nie potrzebnie ze mam dosc. Dlatego szkoda mi wywalic nastepne 4 stowy jezeli to nie bedzie to. A jak jest mozliwosc zeby to sprawdzic i przetwstowac to dlaczego nie. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

mam takie same objawy

rozwiązał ktoś ten problem??

pozdrawiam

Opublikowano
6 godzin temu, romszy1 napisał:

Witam

mam takie same objawy

rozwiązał ktoś ten problem??

pozdrawiam

Boli Cię jak przejdziesz kilka postów wyżej i przeczytasz co kolega zrobił, że mu znikł problem ?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 26.10.2016 o 19:17, Bananuska napisał:

Witam, ja póki co się uporałem z tym problemem, na benzynie nie występuje w ogóle, na gazie minimalnie obroty spadają. Niestety ludzie z tego forum nie są nad zbyt pomocni. Napisz PW to ci podpowiem co to może być.

czy mozesz napisac co to moze byc [email protected]

Opublikowano

Witam

ja tez poszukuje informacji na ten temat ?

Opublikowano

Kolego w ktorym miejscu zaslepiales egr?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich, mój problem z przygasaniem silnika przy schodzeniu z obrotów udało mi się naprawić chociaż nie w 100%. Pomogło i to w znacznym stopniu zaślepienie EGR. Ale i tak coś jeszcze jest do zrobienia ponieważ jeszcze zdarza się że silnik za nisko schodzi i lekko przygasa ale naprawdę sporadycznie. Teraz w planach mam wywalenie kata na coś takiego http://allegro.pl/audi-a4-a6-1-8t-1-6-2-0-kat-katalizator-tlumik-i7380815347.html

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W A CZY z 97 roku z 1.6 miałem podobny problem i nic mu nie pomogło. Na pewno to nie jest wina lewego powietrza, iskry, akumulatora, alternatora - dużo podzespołów wymieniłem, sprzedałem auto ziomkowi, który zajechał silnik, wymienił na inny z angola i dalej to samo. Mega ciężki temat, po dwóch latach walki się poddałem. U mnie jeszcze auto się przyduszało przy dodawaniu gazu, ale w tym pomogło czyszczenie przepustnicy.

U jednego fachowca jak usłyszałem, że ten typ tak ma, poprosiłem by odpalił stojące na placu a3 z tym samym motorem i woooow - wyszło, że ten typ jednak tak nie ma :D 

Opublikowano

@Rosomak91 a miałeś LPG w aucie ? 

Ja u Siebie z tym k**estwem walczę 4 lata ale został mi w aucie do wymiany reduktor gazu, i jestem bardziej niż pewny że to pomoże ?

Opublikowano
W dniu 20.07.2018 o 16:44, k232 napisał:

@Rosomak91 a miałeś LPG w aucie ? 

Ja u Siebie z tym k**estwem walczę 4 lata ale został mi w aucie do wymiany reduktor gazu, i jestem bardziej niż pewny że to pomoże ?

Miałem, ale czy na gazie czy na benzynie ciągle to występowało, z tym że na LPG nieco bardziej odczuwalnie. Niby jeździć się z tym da, bo prawie 100k km z tym zrobiłem, ale co głowy napsuło, ile nocy nieprzespanych i jaki dyskomfort psychiczny :D Szkoda, bo silnik ten jest mega przyjemny! 

Opublikowano

Ja już zrobiłem 60k km z tymi obrotami ale dokładnie tak jak Ty piszesz. ?

Wymieniam jeszcze reduktor i tyle dokładania ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Podniosłem obroty biegu jałowego z wartości 128 na 134 auto nie przygasa zbiera się pięknie jak na 1.6 ...wartość 128 odpowiada u mnie za 750 obr/min , a wartość 134 za 810 obr/min...ale ale po kilku dziesięciu kilometrach  gubi zapisaną wartość 134 i wraca na wartość 128 zapisaną fabrycznie...Więc potrzebny jest kod 7-cyfrowy by wejść vcds-m w dostęp upoważniony ...dodam że kod 12233 nie wchodzi.... Jakieś podpowiedzi czy zostaje aso albo wgranie zmodyfikowanego softu....????