makaba Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Sprawdź multimetrem czy dochodzi prąd do wtyczki w wiązce i spróbuj zmienić bieguny. Nie przypominam sobie aby w A4/S4 B6 istniała konieczność kodowania lampek drzwi.
pawelosinski83 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Jakie ledy w H7 wsadzasz i jak będize rozwiązana sprawa mrugania długimi przy wyłączonych światłach? :-)
Kacza Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jakie ledy w H7 wsadzasz i jak będize rozwiązana sprawa mrugania długimi przy wyłączonych światłach? :-) Pawle dostane lampy to wszystko zaprezentuje;) na razie Gwerty kończy rzezbic Wrzucam na szybko fotę na bix ach od Gwertego. Wrzucone soczewki Intemo. Cały czarny środek i led na H7. Wygładka zacnie. Jeszcze tylko musześć ogarnać temat parowania lamp
KoJ@K Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jakie H7 led masz zalozone? Pokaz lampy z bliska. Zadowolony z oswietlenia ?
rafi10612 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jakie ledy w H7 wsadzasz i jak będize rozwiązana sprawa mrugania długimi przy wyłączonych światłach? :-)Pawle dostane lampy to wszystko zaprezentuje;) na razie Gwerty kończy rzezbic Wrzucam na szybko fotę na bix ach od Gwertego. Wrzucone soczewki Intemo. Cały czarny środek i led na H7. Wygładka zacnie. Jeszcze tylko musześć ogarnać temat parowania lamp To Gwerty nie ogarnął problemu parowania lamp? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Kacza Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Jak widać nie udało mu się tego ogarnąć. Paruja jak skurwesyn ... Z oświetlenia jestem mega zadowolony. Przed autem mam więcej swiatła niż w mojej A6c6 z ori bixem. Żarówki zastoswaNe to h7 led o taaaki H7 LED DRL 12V SMD 5050 Px26d Biały Zimny Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Kacza
KoJ@K Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Wywalają Ci blad te ledy? Czy dolozyles filterki?
Kacza Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Żadnych błędów nie ma. Zastosowane są odpowiednie rezystorki:) Lepsze zdjęcia na dniach. Tym czasem ogarniam ledy w środku oraz lustra Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Kacza
KoJ@K Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ryjek wyglada agresywnie, ale jednak mi bardziej sie podoba wersja kolorystyczna, jak obwodki zostaja chromowane, a tylko sama ramka jest czarna. Rezystorki masz pochowane we wnetrzu lampy, czy jakos na zewnatrz wypuszczone? I ile maja Wat ?
Kacza Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ryjek wyglada agresywnie, ale jednak mi bardziej sie podoba wersja kolorystyczna, jak obwodki zostaja chromowane, a tylko sama ramka jest czarna. Rezystorki masz pochowane we wnetrzu lampy, czy jakos na zewnatrz wypuszczone? I ile maja Wat ? Rezystory na zewnątrz. O resztę pytaj Gwertego. Ja mam wizję tego auta na maxa czarno wiec do tego dążę
pawelosinski83 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Spoko wyszło, ale... dzienne trochu słabe - spodziewałem się czegoś mega po Tobie i też wolę z chromami w srodku hyhyhy Ja dziś lub jutro pokażę moje na zmodyfikowanych projektorach B8, bo też zmodziłem przez święta lampy Odnośnie parowania: wyczyszczone i nasmarowane pręty regulacji i ulepszone mechanizmy regulacji (odpływy + podkłądki + smar silikonowy) oraz nowe dekle lamp i po problemie z parowaniem Same mechanizmy jak miałem zaklejone to lampy dalej parowały - tak więc lekarstwem okazały się nowe dekle. 0 stopni na dworze, 20 minut na myjni a lampy suche jak pieprz. Wcześniej zaparowywały jak tylko przejeżdżałem koło myjni Może obadaj najpierw to, bo koszt nie taki znowu wielki, a jeśli mechanizmy gwerty ogarnął (a podejrzewam, że tak) to będzie raczej to.
Kacza Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Spoko wyszło, ale... dzienne trochu słabe - spodziewałem się czegoś mega po Tobie i też wolę z chromami w srodku hyhyhy Ja dziś lub jutro pokażę moje na zmodyfikowanych projektorach B8, bo też zmodziłem przez święta lampy Odnośnie parowania: wyczyszczone i nasmarowane pręty regulacji i ulepszone mechanizmy regulacji (odpływy + podkłądki + smar silikonowy) oraz nowe dekle lamp i po problemie z parowaniem Same mechanizmy jak miałem zaklejone to lampy dalej parowały - tak więc lekarstwem okazały się nowe dekle. 0 stopni na dworze, 20 minut na myjni a lampy suche jak pieprz. Wcześniej zaparowywały jak tylko przejeżdżałem koło myjni Może obadaj najpierw to, bo koszt nie taki znowu wielki, a jeśli mechanizmy gwerty ogarnął (a podejrzewam, że tak) to będzie raczej to. Taki jest plan. Dziś po jeździe zwróciłem uwage gdzie było mokro i faktycznie na łączeniu dekla oraz lampy. Jutro pobawie się z tym. Pomysły jak wyczyścić lampę od środka(klosz)? Wyciagnac soczewke ? I wcisnac szmatke z alko? Czy jak?Bo rozklejanie kolejny raz nie wchodzi w grę.
Edyta Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ryjek wyglada agresywnie, ale jednak mi bardziej sie podoba wersja kolorystyczna, jak obwodki zostaja chromowane, a tylko sama ramka jest czarna. Rezystorki masz pochowane we wnetrzu lampy, czy jakos na zewnatrz wypuszczone? I ile maja Wat ? Rezystory na zewnątrz. O resztę pytaj Gwertego. Ja mam wizję tego auta na maxa czarno wiec do tego dążę Czarno ma być i głośno
Kacza Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Głośno będzie w przyszłym tygodniu:)
pawelosinski83 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Spoko wyszło, ale... dzienne trochu słabe - spodziewałem się czegoś mega po Tobie [emoji14] i też wolę z chromami w srodku [emoji14] hyhyhy Ja dziś lub jutro pokażę moje na zmodyfikowanych projektorach B8, bo też zmodziłem przez święta lampy Odnośnie parowania: wyczyszczone i nasmarowane pręty regulacji i ulepszone mechanizmy regulacji (odpływy + podkłądki + smar silikonowy) oraz nowe dekle lamp i po problemie z parowaniem Same mechanizmy jak miałem zaklejone to lampy dalej parowały - tak więc lekarstwem okazały się nowe dekle. 0 stopni na dworze, 20 minut na myjni a lampy suche jak pieprz. Wcześniej zaparowywały jak tylko przejeżdżałem koło myjni Może obadaj najpierw to, bo koszt nie taki znowu wielki, a jeśli mechanizmy gwerty ogarnął (a podejrzewam, że tak) to będzie raczej to. Taki jest plan. Dziś po jeździe zwróciłem uwage gdzie było mokro i faktycznie na łączeniu dekla oraz lampy. Jutro pobawie się z tym. Pomysły jak wyczyścić lampę od środka(klosz)? Wyciagnac soczewke ? I wcisnac szmatke z alko? Czy jak?Bo rozklejanie kolejny raz nie wchodzi w grę. Tak jest, wyjmujesz soczewkę i poproś jakąś kobietę z wąskimi dłońmi :-D daj jej stare gacie i denaturat i jazda :-D pomaga elastyczny wąski pasek tworzywa owinięty kilka razy miękką szmatką żeby wejść w stronę kierunkowskazu. My używaliśmy trójkątnego profilu 5x5x5 tworzywa PP używanego do spawania plastików :-P Edytowane 3 Stycznia 2017 przez pawelosinski83
Kacza Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 Spoko wyszło, ale... dzienne trochu słabe - spodziewałem się czegoś mega po Tobie ..me serce krwawi gdy czytam twoj komentarz... jak to się mowi z gówna kija nie ukrecisz nigdy ze świateł B6 nie zrobi się świateł laserowych z C7
Gwerty Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) W c7 matrix Led dopiero c7 lift w opcji miał laserowe. Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Gwerty
Rekomendowane odpowiedzi