Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Demontaż kolektora

sous1111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
za jakiś czas będę montował gaz u Pana Nowotczyńskiego w Mławie. Czy jest konieczność sciągania kolektora dolotowego w silniku AVJ do wiercenia ? Pan z zakładu odpowiedział mi, że nie ma takiej konieczności ale jeśli będę chciał to to zrobią (nie spytałem tylko czy za dodatkową opłatą).

Chciałym poznać wasze zdanie na ten temat, a szczególnie osób które też montowały LPG w Mławie.

Pozdrawiam

Nie uwierzę, że nikt nic nie wie.

ja sobie nie wyobrażam zamontowania LPG bez demontażu kolektora w tym aucie, metalowe opiłki po wierceniu i gwintowaniu przylepiają się do ścianek kolektora ssącego za sprawą mgiełki olejowej. Nie da rady tego wyssać, odkurzyć czy cokolwiek jeszcze...

Tyle osób pisze żeby montować gaz w Mławie a teraz nikt się nie przyznaję?

Sciągali wam kolektor ssacy czy nie ?

Kolektor ssacy zdejmuj sie z kilku powodów, opiłki, chodź panowie od gazu niby posiadają super wiertła wywalające opiłki na zewnątrz, ale przede wszystkim chodzi o umiejscowienie krućców, mając kolektor na zewnątrz da się to zrobić o wiele bardziej precyzyjnie, kąt itd.

Ma to ogromne znaczenie przy montarzu wtrysków bezpośrednio na rozdzielaczach, trójnikach. Jeżeli ktoś to zrobił bez zdejmowania kolektora i dodatkowo schował to pod pokrywą silnika to jest mistrz, chodź z drugiej strony nie jest bo mistrz nie odstawia popeliny wiercąc kolektor na aucie

Edytowane przez ganjaq