gagor Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Witam Mam problem z kunami które przychodzą nocować pod maską mojego samochodu , wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że robią mi szkody przegryzając kable od czujników itp. Czy znacie może jakieś skuteczne metody walczenia z nimi np: odstraszania ?? Dziękuje z góry za wszystkie porady .Pozdrawiam
mcm Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 w Niemcowni widziałem jak kładą ramki z metalową siatką pod silnik
marcin j Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Matce założyłem odstraszcz z allegro i od tej pory nie przegryzły kabli. Pamietam , że w instrukcji było opisane , aby umyć silnik i miejsce garażowania samochodu , najlepiej pod cisnieniem , bo te zwięrzatka rzekomo znaczą teren moczem . Pozdr.
YATES Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Najlepsza jest sierść z psa. Trzeba wyczesać swojego czworonoga,wpakować sierść do pończochy i przyczepić to gdzieś pod maską
wesz82 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ja to bym wieczorem,jak one już sobie spokojnie kimają zapodał im miłą pobudkę albo z moim pieskiem albo odpalił syrenę od alarmu jak go jeszcze nie przegryzły?
domelq Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Sa do kupienia elektroniczne urzadzenia co emituja sygnał dźwiekowy na bardzo wysokich falach niesłyszalnych dla ludzi. Mój szwagier kupił to do domu i kuny znikły. Były też wersje na 12V do aut
piccaso Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Mój ojciec 2 razy w ciągu tygodnia wymieniał kabelki pod maską .Ktoś mu poradził żeby włożył pod maskę wkłady[ jakieś śmierdzące ]do wc i narazie działa
mydlo Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 w Niemcowni widziałem jak kładą ramki z metalową siatką pod silnik Potwierdzam
gagor Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2008 Wielkie dzięki ,widze ,że jest kilka sposobów więc napewno je wypróbuję. Póki co zrobiłem siatkę pod silnikiem ale niestety to za mało bardzo duże szpary są w okolicy półosiek i bez problemu tamtedy wejdą. Jeszcze raz dziękuję za cenne rady.
adamq Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Kiedys widzialem w ETCE 'Zestaw do odstraszania kun i lasic'. Moze w ASO beda miec cos takiego? Ewentualnie poszukaj na Allegro.
endriuu Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 sa takie piszczyki. sa ledwo slyszalne dal ludzi ale łasice, kuny i syrykatki- przede wszystkim- sikaja przed nimi ze strachu :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi