ficzer Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam! Ostatnio dorobilem sie nieplanowanej modyfikacji maski :twisted: :twisted: :twisted: wiec szukam nowej, na necie znalazlem dziwnie tanie "nowe", ale jak sadze sa to zamienniki od rzemieslnika robione z matrycy? Co sadzicie np. o tej: http://www.allegro.pl/item166103268_nowa_maska_pokrywa_audi_a4_94_1_99_ocynk.html podobno ocynkowana, czarny podklad wiec tylko trzeba by bylo polakierowac.. czy moze byc jakis problem z dopasowaniem, jakoscia itp? Wiec moze lepiej poszukac uzywki? Ile mniej wiecej powinna kosztowac takowa w dobrym stanie? Mam kolor autka grafitowo-czarny, wiec pewnie nie bedzie tak latwo znalezc w kolorze jak czarnym czy granatowym, ale moze akurat. Co sadzicie? Pozdrowionka
areckid Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Daj posta do dzialu "Kupie" to pewnie ktos odezwie sie na PW. PS. zagladales do Miko na Mierzynie?
ficzer Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Opublikowano 19 Lutego 2007 No w dziale "Kupie" w ogloszeniach juz poszedl post, w Miko na Mierzynie maja zielona maske, bez grilla za 400, szukam czegos bardziej w moim kolorze, zobaczymy co jeszcze sie trafi..
mydlo Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Po co szukasz w swoim kolorze? I tak bedziesz musiał pomalować, gdyż wątpie że trafisz maske z lakierem nienaruszonym/
Radek321 Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Najlepiej kupić używaną napewno będzie lepsza niż ta podróba.
fordenir Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 A kolego pytałeś już blacharza co z tym zrobić, bo może z tego co widzę dałoby się to wycągnąć. A co do kupna to oryginalna używka to najlepsze rozwiązanie.
Szewczenko7 Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 A kolego pytałeś już blacharza co z tym zrobić, bo może z tego co widzę dałoby się to wycągnąć. A co do kupna to oryginalna używka to najlepsze rozwiązanie. Wyciagnac pewnie by sie dalo , ale poszlo by na to troszke szpachli... :twisted: a na dodatek to nie wiadomo jakby to zrobil...po roku by sie okazalo ze szpachla peka :confused:
ficzer Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Opublikowano 19 Lutego 2007 Tak, z blacharzem juz gadalem, sam mi doradzil zebym szukal nowej, bo poszla akurat na wzmocnieniu i oczywiscie na upartego mozna to robic, ale po co pozniej ma cos wygladac nie tak, wole poszukac ladnej uzywki, ale pewnie tak jak mowicie w takim kolorze + z lakierem w dobrym stanie bedzie ciezko.. no ale wolalbym zeby byla jakas ciemna i tak, bo wole pod lakierem miec czarny czy granatowy niz np czerwony :twisted: Ok wiec bede polowal na oryginalna uzywke, jak ktos ma jakies namiary to prosze PW. Pozdrowki
mot_kra Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Mnie ostatnio blacharz powiedział że lepiej jest wyklepać oryginalną, używka może wyglądać ładnie, a w rzeczywistości może to być parch. Ale wiadomo, że gdzie blacharzy sześciu tam sześć zdań. Wiem to bo mam podobne uszkodzenie tylko tylnej klapy i będą mi ją wyciągali.
areckid Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Bierz używkę to nic że inny kolor. do tego dobierz ladnie lakier po numerze np. w R-M i bedzie jak nowka.
Szewczenko7 Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Bierz używkę to nic że inny kolor. do tego dobierz ladnie lakier po numerze np. w R-M i bedzie jak nowka. Św. słowa...zrob dokladnie tak jak pisza koledzy
ficzer Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Opublikowano 21 Lutego 2007 spoko, tak zrobie, juz trwa namierzanie jakiejs ladnej maseczki :twisted: moze trafie w jakims w miare podobnym kolorze to przynajmniej z dwoch stron nie trzeba bedzie lakierowac, ale tak czy inaczej damy rade, dzieki za sugestie, pozdrowki
adadur Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 Oczywiście kupienie używki ma sens o ile ona nie przechodziła napraw blacharsko-lakierniczych
Rekomendowane odpowiedzi