Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 B5] Potrzebna maska - szukac nowej czy uzywki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio dorobilem sie nieplanowanej modyfikacji maski :twisted: :twisted: :twisted:

b722047ab21e97c8m.jpg

wiec szukam nowej, na necie znalazlem dziwnie tanie "nowe", ale jak sadze sa to zamienniki od rzemieslnika robione z matrycy?

Co sadzicie np. o tej:

http://www.allegro.pl/item166103268_nowa_maska_pokrywa_audi_a4_94_1_99_ocynk.html

podobno ocynkowana, czarny podklad wiec tylko trzeba by bylo polakierowac.. czy moze byc jakis problem z dopasowaniem, jakoscia itp?

Wiec moze lepiej poszukac uzywki? Ile mniej wiecej powinna kosztowac takowa w dobrym stanie? Mam kolor autka grafitowo-czarny, wiec pewnie nie bedzie tak latwo znalezc w kolorze jak czarnym czy granatowym, ale moze akurat. Co sadzicie?

Pozdrowionka

Opublikowano

No w dziale "Kupie" w ogloszeniach juz poszedl post, w Miko na Mierzynie maja zielona maske, bez grilla za 400, szukam czegos bardziej w moim kolorze, zobaczymy co jeszcze sie trafi..

Opublikowano

Po co szukasz w swoim kolorze? I tak bedziesz musiał pomalować, gdyż wątpie że trafisz maske z lakierem nienaruszonym/

Opublikowano

Najlepiej kupić używaną napewno będzie lepsza niż ta podróba.

Opublikowano

A kolego pytałeś już blacharza co z tym zrobić, bo może z tego co widzę dałoby się to wycągnąć. A co do kupna to oryginalna używka to najlepsze rozwiązanie.

Opublikowano
A kolego pytałeś już blacharza co z tym zrobić, bo może z tego co widzę dałoby się to wycągnąć. A co do kupna to oryginalna używka to najlepsze rozwiązanie.

Wyciagnac pewnie by sie dalo , ale poszlo by na to troszke szpachli... :twisted: a na dodatek to nie wiadomo jakby to zrobil...po roku by sie okazalo ze szpachla peka :confused:

Opublikowano

Tak, z blacharzem juz gadalem, sam mi doradzil zebym szukal nowej, bo poszla akurat na wzmocnieniu i oczywiscie na upartego mozna to robic, ale po co pozniej ma cos wygladac nie tak, wole poszukac ladnej uzywki, ale pewnie tak jak mowicie w takim kolorze + z lakierem w dobrym stanie bedzie ciezko.. no ale wolalbym zeby byla jakas ciemna i tak, bo wole pod lakierem miec czarny czy granatowy niz np czerwony :twisted:

Ok wiec bede polowal na oryginalna uzywke, jak ktos ma jakies namiary to prosze PW.

Pozdrowki

Opublikowano

Mnie ostatnio blacharz powiedział że lepiej jest wyklepać oryginalną, używka może wyglądać ładnie, a w rzeczywistości może to być parch. Ale wiadomo, że gdzie blacharzy sześciu tam sześć zdań. Wiem to bo mam podobne uszkodzenie tylko tylnej klapy i będą mi ją wyciągali.

Opublikowano

Bierz używkę to nic że inny kolor.

Opublikowano
Bierz używkę to nic że inny kolor.
do tego dobierz ladnie lakier po numerze np. w R-M i bedzie jak nowka.

Św. słowa...zrob dokladnie tak jak pisza koledzy :wink:

Opublikowano

spoko, tak zrobie, juz trwa namierzanie jakiejs ladnej maseczki :twisted:

moze trafie w jakims w miare podobnym kolorze to przynajmniej z dwoch stron nie trzeba bedzie lakierowac, ale tak czy inaczej damy rade, dzieki za sugestie, pozdrowki

Opublikowano

Oczywiście kupienie używki ma sens o ile ona nie przechodziła napraw blacharsko-lakierniczych