miszaq92 Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 Witam, Sprawa jest tego typu - coś ćwierka, zaczyna to być irytujące, zakładam że to żaden z pasków gdyż kiedy na postoju domykam zamkniętą szybę to zaćwierka mocniej, czyżby alternator? Coś mi kolega wspominał że to mogą być łopatki alternatora, jaki jest ewentualny koszt naprawy?
carloss17 Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 musisz sie dobrze wsłuchać , zobacz czy z wyłączoną klimatyzacją jeszcze będzie coś ćwierkać może to być sprzęgło spreżarki klimatyzacji
miszaq92 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Wygląda to tak. Po włączeniu klimy sytuacja się nie zmienia. /edit Cóż, byłem u mechanika, niby stwierdził że to łożyska alternatora, umówiłem się już na wymianę... mam nadzieje że pomożę, jak myślicie ile mniej więcej za taką robociznę ze wszystkim?
albert224 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Mam to samo . Problem pojawił się miesiąc temu po trasie de-pl 1050 km . 80 %trasy jechałem na klimie. Po przyjeździe od razu pojechałem nabic klime . Daje większe obroty wentylatora i słyszę to swierszczenie . Na min obrotach nie słychać. Tylko na wyższych . Więc to coś będzie od klimy . Napisz czy ci pomogła naprawa .
greg2505 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 niech mechanik sprawdzi napinacz paska wielorowkowego ,miałem podobny pisk i winny był napinacz
majkel_majki Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Sprzęgiełko jednokierunkowe alternatora do sprawdzenia, jeżeli jest uszkodzone (a tak brzmi) to zacznie rozwalać napinacz i rolki.
miszaq92 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Jaki jest koszt naprawy takiego sprzegielka?
miszaq92 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Mam nadzieję ze posprawdzaja i wymienia co trzeba...
POWER-KRIS Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 W AWX często wyje łożysko visco.
miszaq92 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Tyle, że ja mam AVF i mi nie wyje, a piszczy
Rekomendowane odpowiedzi