Qubek93 Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Witam wszystkich, chciałbym przedstawić Wam mój nowy nabytek: Audi A4 B5 1.8 APT Na wyposażeniu samochodu podstawa: *Przednie szyby, lusterka elektryczne, climatronik Dla ciekawych podaje nr vin: WAUZZZ8DZXA242919 Na początek w planach wymiany ekspolatacyjne: *Oleje - kupione *Rozrząd *Uszczelka pod pokrywą - kupiona *Hamulce *Naprawa podsufitki oraz pojedyńczych elementów wnętrzna (dekory, boczek kierowcy) *Montaż LPG Dalsze plany: *Zawieszenie obniżające kompletne *Koło 17', obecnie auto stoi na 16' Ori Audi *Centralny zamek z pilota *Lepsze audio *Wydech *Poprawki lakiernicze Ogólnie ma być nisko i szeroko, no i bardzo klasycznie Na początek zdjęcia auta po zakupie: A tutaj kilka zdjęć już po pierwszych porządkach: Autko dostało od razu nowe dywaniki oraz świece NGK V-Line Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez Qubek93
Nextpeace Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 Bardzooo ładnaa sztuka, powodzenia w modzeniuuu ;P Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Boosman Opublikowano 30 Lipca 2016 Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) Kolego kolorek chyba jak mój ( LY9B) , polerka i czarny aż razi Ładna furka , fele , szybki ściemnic i kosa Edytowane 30 Lipca 2016 przez Boosman
Qubek93 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Sprawdziłem też kody z bagażnika i dostałem takie coś: X1A = National sales program denmark B0A = Poj. bez szczególnych krajowych wymogów techn. C8N = Obręcz koła ze stopów lekkich 6 jx15h2 et45 G0C = Manualna 5-biegowa skrzynia b. (przelozenia sport.) H6S = Opony 195/65 r 15 v J1P = Akumulator M51 = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,8 l G1D = 7-speed dual clutch gearbox 0JD = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 1AC = System przeciwblokujĄcy -abs- 1GK = Zawieszenie sportowe 1.stopien przod 2PV = Kierownica skórz. do poduszki bezp. 5RQ = Lusterko na wysięgniku (konvex) str. prawa 5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f52 T5Z = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,8 l litera kodowa 0YD = Klasy ciezaru-os tylna >> zakres ciezaru: 3S0 = Bez poręczy dachowych 4UE = Lewo/prawo 0G1 = Przedłużenie okresu przeglądu 8AA = Bez radia 8QD = Klucz do zamków otw. pilotem 8RE = 4 glosnik (passiv) 1KD = Hamulce tarczowe tył 1LZ = Hamulce tarczowe przod 3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny) 1BE = Pakiet zawiesz. komfortowe podwozie- Kod lakieru faktycznie LY9B Może ktoś wyjaśnić co znaczy "7-speed dual clutch gearbox" bo kojarzy mi się z automatyczną skrzynią biegów, chyba że coś pomyliłem Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez Qubek93
enczu Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nie znam się na automatach ale wygląda to na 7 biegową dwusprzęgłową skrzynie biegów To nie przypadkiem dsg?
sebastian wicik Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Lepiej poczytać,a później wymyślać https://pl.wikipedia.org/wiki/DSG
michu93 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Lepiej poczytać,a później wymyślać https://pl.wikipedia.org/wiki/DSG co nie zmienia faktu, że ten kod oznacza 7 biegową skrzynię automatyczną z napędem na 4 koła. Lepiej poczytać a później wymyślać btw. ładne autko, ja chyba zamienię skóry na szmaciane kubełki Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez michu93
enczu Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Lepiej poczytać,a później wymyślać https://pl.wikipedia.org/wiki/DSG Od razu napisałem, że nie znam się na automatach, bo nigdy go na własność nie miałem i nie zanurzałem się wiedzą. Rzuciłem to tak o luźnym tekstem, po tym co przetłumaczyłem to skojarzyłem, że dsg jest dwusprzęgłowa, więc daj spokój z dogryzami kolego, luz Bardziej zainteresował mnie fakt, że w samochodzie siedzi manual. Wracając do samego auta - daj spokój z 17, pakuj od razu 18 jak i tak chcesz niżej. Na 17 będzie ciężko dobrze coś spasować i żeby nie targać całymi bebechami po ziemi. Ja na 18 potrafię bez problemu jechać i szurać wszystkim czym się da No i 17 ginie po prostu moim zdaniem
Qubek93 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Michu93, dzięki bardzo Ja jestem mega zadowolony z tych stołków chociaż jedyne co mi w nich przeszkadza to to że nie można ich nisko opuścić, w porównianiu do mojego poprzedniego auta tutaj czuję się trochę jakbym siedział na taborecie Co do kół to wszystko zależy od tego na co fundusze pozwolą, narazie jednak najbardziej chciałbym skupić się na przygotowaniu auta do codziennej jazdy i tak w tym miesiącu napewno wpadnie rozrząd i pompa wody Co do samej skrzyni to sam nie mam pojęcia, myślałem że źle odczytałem kod ale raczej się nie pomyliłem Chciałbym zapytać też, czy czarna podsufitka w B5 była na jakiejś dodatkowej opcji?
enczu Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Tak jak mówisz, czarna podsufitka była dodatkową opcją Ori trochę kosztuje niestety i lepiej ogarnąć to samemu, ale wiadomo, ori to ori Co do kół, moje są na sprzedaż jak coś kliknij tu sa kółka
Qubek93 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Bo mam taką podsufitkę u siebie a kumpel upiera się, że nie było czarnych podsufitek na dodatkowej opcji Zresztą niby jest ale martwi mnie bo w niektórych miejscach sobie wisi i nie wiem czy brać się za to samemu czy oddać to tapicera Koła świetne ale funduszy póki co brak, a trzeba ogarnąć jeszcze auto pod kątem elementów eksploatacyjnych Ale jak nie sprzedadzą się do zimy to kto wie, chociaż zawsze marzył mi się jakiś rancik to na nasze drogi mam lekkie obawy Kupiłem już też uszczelkę pokrywy zaworów, za wymianę biorę się jak tylko dam radę wjechać do garażu Podobno taka sama jakość jak Elring więc powinno być spoko, teraz tylko montować
Rekomendowane odpowiedzi