Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Gniazdko elektryczne zewnętrzne 12/24v

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie moze pomysł jak wykonać zewnętrzne zasilanie w samochodzie?

Gniazdko miło by służyć do zasilania zewnętrznego w przypadku jak wyładuje mi akumulator, cos na zasadzie instalcji montowanych w autach skandynawskich. Padniety aku, wpinam sie prądem zewnetrznym przywraca sie zasialnie aby otworzyć auto(nie mam zamków). Noi dodatkowo takie gniazdko mozna by wykorzystywac na wpięcie latarki czy czegos przy pracy przy aucie.

Ktoś ma pomysł?

Opublikowano

A masz hak?

Przez gniazdo od haka można by ładować

Opublikowano

A masz hak?

Przez gniazdo od haka można by ładować

bingo

Mam hak zdemontowany, ale instalacja jest

Opublikowano

Tyle że jak padnie aku, to najczęściej rozkoduje kluczyk.

dopiero włożenie do stacyjki i wciśnięcie przycisku przywraca funkcjonalność

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Tyle razy miałem aku padniety i nie było problemu z kluczykiem, a to by wynikało że każde rozładowanie, odpiecie aku wymgało by kodowania kluczyka.

Opublikowano (edytowane)

A ja właśnie mam słaby Aku.

Ostatnio przy pracach z samopoziomem 3x rozładowałem, za każdym razem musiałem aktywować kluczyk w stacyjce. Dokładnie tak samo jak przy wymianie baterii.

Dlatego mówię jak jest.

Chyba...... Że mam coś w module komfortu wyłączone, może ktoś coś wie, czego ja nie wiem....

Żeby było śmieszniej, do drzwi jak już kiedyś pisałem mam inny kluczyk, muszę stałe nosić dwa, bo inaczej się nie dostanę do środka... :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez GreGoriO
Opublikowano (edytowane)

To u mnie rozkodował sie pilot tylko kiedy grzebaliśmy w kablach od centralnego, tak od samego aku nigdy mi sie nie zdażyło. A z wymianabaterii to nie wiem od czego to zalezy, raz sie rozkoduje raz nie :facepalm:

teraz pytanie jesli dam 12v na instalcje zewnatrz to pobudzi centralke przy wyładowanym aku?

Edytowane przez Kowi87
Opublikowano (edytowane)

Na przewodach od wzmacniacza zrób przedłużkę do aku. Zakończ ją hermetyczną wtyczką z castoramy. W razie czego przez ten patent odpalisz nawet na kable. Instalacja za lewą czy prawą kratkę zderzaka i tyle w temacie. Robiłem taki patent do merca s-klassy. Tam jak padnie aku w bagażniku to są dwa światy.

Edytowane przez szczuraz
Opublikowano

teraz pytanie jesli dam 12v na instalcje zewnatrz to pobudzi centralke przy wyładowanym aku?

Od razu po podaniu napięcia powinno zaskoczyć.

Możesz zrobić próbę przy dołączonym aqu