Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum Audi A4 Klub Polska

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Immobilizer awaria ?

Featured Replies

Witam, wczoraj autkiem jezdziłem dość sporo nie robiło problemów, dziś rano chce je odpalić a tu miga Immobilizer i nie odpala o co chodzi ? Jakieś sugestie ?

Może pętla immo przy stacyjce. Najlepiej jak podłączysz kompa i sprawdzisz błędy.

• Author

Poruszałem kluczykiem w stacyjce i gra, dziś tylko z 5-6 razy musiałem gasić i było ok, może ta kostka broi.

Kostka stacyjki nie ma wpływu na immo. Jak nie łapie kluczyka próbuj go drugą stroną wsadzić, u mnie pomaga :)

Później napiszę poradnik jak ja u siebie załatwiłem ten problem raz na zawsze. Prosty zabieg A jeszcze od tego momentu nie zdazylo mi się żeby immo nie zlapalo.

• Author

Kostka stacyjki nie ma wpływu na immo. Jak nie łapie kluczyka próbuj go drugą stroną wsadzić, u mnie pomaga :)

Ja czytałem właśnie że bardzo często niby ona jest przyczyną, jakaś mała na dwa piny.

Mylisz pojęcia. Kostka mała na dwa piny to ma pętla od immobilizera i to w niej tkwi problem. Kostka stacyjki to całkiem inna część.

• Author

A to przepraszam. Mój bład :)

• 2 weeks later...
  • Author

Dziękuje za zainteresowanie, po tym jednym numerze już nie wywinęła kolejnego, ale dla świętego spokoju dobiorę się do tego, spraye "kontakt" myślę że załatwią sprawę :)

w B5 trzeba kiere zwalić ... Poddałem się, zrobi się lepsza pogoda to śrubokręt w imadło, palnik, spróbuję go wygiąć i może podejdzie do tych dwóch śrub za kierownicą :)

facet jaki śrubokręt :D tam torx idzie, kup taki wygięty jak imbusy tyle, że torx i po sprawie