Timek Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Witam. Chciałbym zapytać co sadzicie o Audi a4 b7 2007 r. 2.0 tdi 140 KM 217 tys.przebiegu, kombi. ? Byłem oglądać autko ogólnie zadbane. silnik równo pracuje, nie kopci na wyższych obrotach. Podobno miał wymieniane wtryski i sprzęgło z dwumasem(190tys. wymieniane.) oraz rozrząd i eksploatacje na czas. Podobno te silniki sa mocno awaryjne wiec chciałbym was zapytac o ocene. Sorka ze nowy temat zapewne jest ich masa tutaj ale czas mnie goni w pracy zeby to szukac :// a nie chce wtopic pieniedzy w remonty.. Pozdrawiam i licze na jakie kolwiek opinie.
Musashi Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 silniki jak silniki. nie są ani bardziej ani mniej awaryjne od innych. każda odmiana silnika ma jakąś swoją typową bolączkę. w jednych jest ją usunąć łatwiej w innych trudniej. akurat z silnikami VW a konkretnie 2.0 tdi łatwo sobie można poradzić. 2.0 TDI nie należą do silników trudnych serwisowo o ile zajmuje się nimi myślący mechanik z doświadczeniem. aby odpowiedzieć na pytanie musiałbyś napisać czy to silnik w wersji 8V czy 16V ( liczba zaworów). każdy z nich ma prawdopodobieństwo wystąpienia awarii napędu pompy olejowej, jednak można temu zapobiec naprawiając napęd zawczasu. ew. w przypadku wystąpienia awarii natychmiast wyłączyć silnik. koszt ok. ok. 1000 PLN (w tym niezbędne śruby i inne materiały). na forum jest wyczerpujący opis. generalnie lepiej kupować silniki 16V. nie ma problemów z głowicami a dokładnie z gniazdami pompowtryskiwaczy w głowicy i może nie mieć DPF. Zamiast kupować przypadkowe pojazdy, bezpieczniej zainteresować się autkami klubowiczów, czasami sprzedają (dział na forum giełda/sprzedam auto)... każde jest wypieszczone.
Qbazulu Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 Musashi czasami z tymi naszymi sprzedającymi to cieżko jest jesli chodzi o części, mam nadzieję że oszustów na naszym forum juz nie ma, bo jakieś dwa lata temu to plaga jakaś była.
Pawelkiwi Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 2.0 TDI jak kupujesz to od kogoś kto Ci odpowie bez zająknięcia na te tematy: - imbus zrobiony - turbosprężarka zrobiona - dwumas ? Większość z tego co pisałeś zrobione więc oglądać i kupować podparte znajomością tematu 2.0 TDI.
Musashi Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 miałem B7 16V, imbus nie ruszany, PD wymienione, dwumas nie ruszany, turbina nie ruszana. Pare lat temu poszło w świat 210kkm, i jeżdzi, do dzisiaj, Już nie w moich rękach robione: zabierak wymieniony (stary stan bdb), nowy: dwumas, docisk sprzęgło (dwumas stan db), turbina nie ruszana,
Rekomendowane odpowiedzi