Mefi000 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam! Zegary w moim b5 wariują niesamowicie i nie wiem co to może być. Ok. 2 mies. temu zaczęło sie od tego, że po zgaszeniu silnika obrotomierz zostawał na 850obr. a dzienny licznik km się zerował - co nie było zbyt meczące. Ale teraz stało sie troche więcej - wariuje oświetlenie, poziom paliwa. Jak sie popuka w zegary to wskaźnik poziomu paliwa idzie powoli tam gdzie powinien a swiatla czesciowo sie zapalą. Jeszcze przy zapaleniu świateł przygasa licznik przebiegu. Żarówki sprawdzałem - sprawne. Na filmiku wszystko w miarę widać. https://youtu.be/evAUxds3Vro Wysłano z mojego Huawei P9 przy użyciu Tapatalk. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez Mefi000
Fazii Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 To że wskazówki nie wracają po zgaszeniu na pozycję oznacza że nie masz stałego plusa. Masz tylko plus po zapłonie. Do sprawdzenia bezpiecznik.
Mefi000 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Faktycznie bezpiecznik. Ale nadal jest problem z oswietleniem i wskazowką paliwa... Wysłano z mojego Huawei P9 przy użyciu Tapatalk.
jacek70 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Sprawdź też kostki licznika . Może nie łączą ? Odnośnie podświetlenia to może być wina żarówek ??
Mefi000 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Nieee to nie żarowki ani kostki. Sprawdzone . Musi byc cos z elektroniką bo symetrycznie mi nie świecą. I nadal ta wskazowka z paliwem... Wysłano z mojego Huawei P9 przy użyciu Tapatalk. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez Mefi000
Rekomendowane odpowiedzi