Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Plastuchowe 1.8T i takie tam duperele

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehe ;) A czyj pomysl ? :) nie pucowales sie ze grzebiesz w tym kierunku :)

Opublikowano
  • Autor

Taki element zaskoczenia :tongue4: Nikt mi pomysłu nie podrzucil :przebiegly: mama mi kazała poprostu :polew:

Zobaczymy co z tego wyjdzie rdzeń ma dużą powieszchnie powinien dawać rade :)[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2011, 08:39_________________________________________________Po wstępnej przymiarce IC wejdzie pod zerzak bez problemowo:

7e76ee767e50d0fb.jpg

48077bcc1eb9370d.jpg

Oczywiście bez małej rzeźby sie nie obejdzie ale to pryszcz! Ale sie podjarałem :kox:

Opublikowano

Jest czym :naughty::kox:

Ja rezanie fmica chyba najmilej wspominam :)

Opublikowano
  • Autor

Armi a co zrobiles z przewodami plynu wspomagania? Przerobiles seryjne czy zrobiles jakies nowe?

Opublikowano

Armi a co zrobiles z przewodami plynu wspomagania? Przerobiles seryjne czy zrobiles jakies nowe?

Nic z nimi nie robiłem :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Te przewody co leżą pod zderzakiem na zdjęciu wcisnoleś je przed IC czy dałes za obok czy jak :co:

Opublikowano

Te przewody co leżą pod zderzakiem na zdjęciu wcisnoleś je przed IC czy dałes za obok czy jak :co:

Zostały na swoim miejscu.

Tylko rdzeń mojego fmica jest trochę węższy i wyżej zamontowany.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Co prawda to tylko przymiarka ale prawie 90% rdzenia bedzie odsłonięte i napewno przewody trzeba przerobić bo niema tam miejsca dla nich :) [br]Dopisany: 18 Wrzesień 2011, 13:12_________________________________________________No witka są wreszcie postępy z FMIC w piątek zakupiłem rurki, kolanka i podziałałem dziś z kumplem troche przy aucie puki co ogarnelismy tylko zderzak i jedną strone orurowania ale jestem dośc zadowolony z dzisiejszego dnia.

Wycieliśmy troche fajansu ze zderzaka ale pewnie jeszcze trzeba będzie ciąć no ale tak to bywa :)

d1f6d0c00f379057.jpg

575ffd41a8eb0f17.jpg

IC wszedł na styk ale musze troche tam jeszcze luzu zrobic żeby nic nie prężylo

Finałowo tak to powinno wygladać. Zwykły cicho ciemniaczek nie rzucający się w oczy :)

3bb3d83ea2a3ee01.jpg

Lewa strona orurowania juz ogarnięta i wyszła nam tak:

8f3651edfc99229a.jpg

Karol przeprowadza test szczelności :decayed:

989b5fb2abcaa0e6.jpg

Tyle na dziś w poniedziałek bierzemy sie za prawa strone a później do wujka na spawanie :decayed:

[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2011, 01:09_________________________________________________Miałem dziś coś podziałać z IC ale nie było na to czasu :thumbdown:

Za to przytuliłem zimowe koło 17" opona Dunlop 205/50 z pewnego Białego RS4 :przebiegly: Jeczcze troche pojeździ.

Trzeba dokupić tylko pierścień centrujący (pytanie tylko jaki :co: ) i można śmigać :decayed:

273a93d308ae65f2.jpg

Opublikowano

to są koła Nosba?

Opublikowano

to są OZety? Jeśli tak to taki sam pierścień pewnie jak do moich zimówek :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Tak to koło Nosb-a umyte robi robote :decayed: A przy mojej glebie wygląda kox zapodam foto jakos na dniach jak kupie pierścienie :)

Konus a jakie pierścienie siedza u Ciebie metalowe czy plastikowe?? Jeśli chodzi o tą felge to nie wiem dokladnie sprawdze jutro :)

Opublikowano

Tak to koło Nosb-a umyte robi robote :decayed: A przy mojej glebie wygląda kox zapodam foto jakos na dniach jak kupie pierścienie :)

Konus a jakie pierścienie siedza u Ciebie metalowe czy plastikowe?? Jeśli chodzi o tą felge to nie wiem dokladnie sprawdze jutro :)

ja miałem na 15" plastikowe, i nic sie im nie działo :wink4:

Opublikowano

ja miałem u siebie plastikowy i jedyny minus to taki że pękają przy montażu lub demontażu. [br]Dopisany: 27 Wrzesień 2011, 06:48_________________________________________________jak to Nosbowe koła to trzeba było mu i dystanse rąbnąćw komplecie :wink4:

Opublikowano

Ale Fmic porezany :decayed::good:

Nie wyszło Ci malowanie ssącego na niebiesko ?:P

Opublikowano

Ja mam metalowe :wink4: zaraz pójdę to zrobie focisza bo wczoraj właśnie przerzucałem zimówki z kąta w kąt :)[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2011, 17:54_________________________________________________pierścienie mam metalowe firmy OZ :gwizdanie:

1085644.jpeg 1085645.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Ale Fmic porezany :decayed::good:

Nie wyszło Ci malowanie ssącego na niebiesko ?:P

Danke Raggito :) Jak ogarne fmic to zdrape tą niebieską kupe z ssącego i robie polerke :decayed: Głupi byłem że to pomalowałem wyglądało fajnie może przez 2tyg. :wallbash:

Marcin dystansów u mnie nie potrzeba raczej. Na b5 leżą nieźle wrzuce na dniach jakies foto to zobaczysz :wink4:

Konus dzięks! Co do tych felg to jest na nich wytłoczoby napis ARBET wcześniej jeździły też na jakimś mietku więc pójde do sklepu i zapytam jaki rozmiar ma piasta w mietku i się wyjaśni :) Nosb pisał że pierścień z 66,6 na 57,1

Natomiast z dzisiejszego raśplowania ulepilismy prawa strone orurowania puki co pokleione taśmą pakową :gwizdanie: ale w czwartek jdą do spawania pozotało zrobić tylko rurke do zaworu zwrotnego kupić jakies dobre opaski zaciskowe i złączki :decayed:

db8b92984febcfbe.jpg

35b666dd50d416cd.jpg

Dodatkowo zdeź został przykleiony do belki na piane montażową :polew: I teraz trzyma sie jak należy :kox:

Opublikowano

Opaski zwykle tylko niech Ci wujaszek opierdzieli spaw na koncach lub podklep konce rur. Silikon jakiej srednicy ? Bo chyba znajde.

Opublikowano
  • Autor

50mm maja rury panie Daniel

Opublikowano

To chyba nie bedzie. Lukne.

Opublikowano

Dodatkowo zdeź został przykleiony do belki na piane montażową :polew: I teraz trzyma sie jak należy :kox:

To już wiem co zrobię jak znowu oderwie mi się :kox: Zawsze na wkręty kręciłem ale to były trochę syzyfowe prace :decayed:

Mieczysławy raczej mają 66,6 tak jak Nosb mówił :wink4: