nashkarol Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Witam Mam mały problem ze zlokalizowaniem trzeszczenia, skrzypienia, ocierania (sam nie wiem jak to nazwać) podczas skręcania w prawą stronę. Jak kręcę kierownicą w lewą, to nic nie słychać. Odgłos jest taki jakby jakaś guma o gumę ocierała, na zewnątrz tego nie słychać. Myślałem że to coś przy kierownicy, ale jak wsadziłem głowę obok pedałów wychodzi na to że to w okolicy krzyżaka kolumny kierowniczej. Napsikałem tam smaru sylikonowego, ale nic to nie dało. Czy ktoś miał podobny przypadek ? Strasznie to denerwuje, jeździ się jak starym zmęczonym polonezem
wyzyk83 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 może któryś wahacz lub końcówka drążkana sworzniu kulistym skrzypiec
skittles Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 sprawdź czy masz płyn od ukladu kierowniczego dolany - u mnie było mało i skrzypiał mi też.
wyzyk83 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 jak jest mało płynu to pompa wyje a tu kolega pisze że mu skrzypi
nashkarol Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Temat rozwiązany, do tej pory jak sobie pomyślę to śmiać mi się chce. Wyobraźcie sobie, że po sprawdzeniu wszystkich możliwych opcji przypomniało mi się, że kolumna jest regulowana w pionie i poziomie. Więc zwolniłem blokadę, kolumna była ustawiona na maxa w dół i na maxa do siebie. Dałem ją delikatnie do góry i ... ta daam cisza na początku jeszcze delikatnie coś popiskiwało, ale pojeździłem trochę i wszystko ucichło. Także wielkie dzięki za zainteresowanie, temat do zamknięcia Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi