Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Pytanko o zwiększenie mocy

co lepsze? 2 użytkowników zagłosowało

1. 1. co lepsze?

• zmienić turbo na większe
    • zchipować

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wolno wycinać katalizator?? moze zdecydujes sie na chipa ale to jak bede mial kaske, a narazie to musze sesje skonczyc :x

a ile ta A4ka miala niutonkow przed chipem??

Opublikowano

Olej wycinanie katalizatora! Chip Ci wystarczy!!:)

Opublikowano

Wycięcie kata i zastąpienie go strumienicą to jest rozwiązanie zaproponowano mi w El-Tecu, mają różne modele i dobierają je do mocy auta

w serii było z tego co pamietam 220-230Nm

Opublikowano
Wycięcie kata i zastąpienie go strumienicą..

Madre to :?: :|

Opublikowano

Nie pisze czy mądre to czy nie:) pisze, że taki zabieg mi zaproponowano:) rozważam taką możliwość

Opublikowano
Wycięcie kata i zastąpienie go strumienicą to jest rozwiązanie zaproponowano mi w El-Tecu, mają różne modele i dobierają je do mocy auta

ale w dieslu to chyba nie za dobry pomysł, tak przynajmniej słyszałem

Opublikowano

Ja tam jestem zdania , że najlepiej zrobić wolny wydech :twisted:

Opublikowano

zawsze można wysłać maila do Wojtka Lutomskiego i sie zapytać, facet robi wydechy do aut tuningowanych- słyszeliście o El-Tec mam nadzieje :)

[email protected]

Opublikowano
zawsze można wysłać maila do Wojtka Lutomskiego i sie zapytać, facet robi wydechy do aut tuningowanych- słyszeliście o El-Tec mam nadzieje :)

[email protected]

No jasne , że słyszeliśmy.Spece od wydechów.Ctv ma kompletny wydech robiony u nich :wink:

Opublikowano

2.5 cala przelotowy bez katalizatora na 3 tłumikach

Opublikowano

ale w dieslu to chyba nie za dobry pomysł, tak przynajmniej słyszałem

a myślisz ze ten kataliaztor jeszce żyje :D

Opublikowano

CTV to wypowiedz się jak to jest u ciebie bo widze, że niktórzy są mocno przeciw wycinanu kata :D

a i kwestia dla mnie dość istotna, czy hałas jest dużo większy??

Opublikowano

jesli masz mało nalatane(100tys) to katalizatora bym nie ruszal jak powyzej to bym go wycial! ja wycialem przy 30-40 tys jakos tak,głosniej nie jest,wszystko robilem w eltecu.

Żadnej strumienicy bym nie wkladal to nie silnik odrzutowy tylko wysokopreżny :D

Opublikowano

Najlepiej zrobic wolny wydech bez zadnej strumiennicy :) bo to sie tylko w samolotach stosuje :lol:

Opublikowano

czyli moge spokojenie kata wywalic bo mam 180 tysiecy przejechane ;) sam go wytne buahaha :twisted: nie no zart, pewnie i tak bym wycial nie to :wink: znajde tego Krokodylka i pogadam z nim :P dzieki wszystkim za info :lol:

Opublikowano

Witam klubowiczów. Keżor ma problem co wybrać? Widzę spore zainteresowanie w udzielaniu porad.

Jakie porady ja otrzymam, jeśli je otrzymam?

Mam A4 B5 110KM i jestem jak dziewica : mam chęć ale brak mi odwagi. Chciałbym mieć więcej kucyków , ale czy to nie jest zarzynanie silnika? Nikt nie napisał: zostaw motor takim jaki jest. Czy czipowanie lub inna forma tuningu jest w 100% bezpieczna?

Proszę, rozwiejcie moje wątpliwości.

Opublikowano

nic nie jest bezpieczne :!: nawet eksplatacja,a jak zalejesz zły olej i zatrzesz motor :?:

Napewno chiptuning to nie jest zarzynanie silnika! a kucy przybedzie sporo,róznica jest ogromna :!:

Opublikowano
Witam klubowiczów. Keżor ma problem co wybrać? Widzę spore zainteresowanie w udzielaniu porad.

Jakie porady ja otrzymam, jeśli je otrzymam?

Mam A4 B5 110KM i jestem jak dziewica : mam chęć ale brak mi odwagi. Chciałbym mieć więcej kucyków , ale czy to nie jest zarzynanie silnika? Nikt nie napisał: zostaw motor takim jaki jest. Czy czipowanie lub inna forma tuningu jest w 100% bezpieczna?

Proszę, rozwiejcie moje wątpliwości.

najlepiej wpadnij na jakiś zlocik, wsiądziesz do autka z wirusem i zobaczysz różnice:)

Ja jeździłem passatem 1.8T bez czipsa:) ale to muł był :D :D

Opublikowano

To prawda, różnica po wgraniu wirusa jest oigromna, ale dopiero po zmianie turbinki i reszty gratów robi sie przepaść :). Według mnie zrób wydech na 2 tłumikach + wirusek i będzie znaczna poprawa :)

Opublikowano

Jak sprawdzić czy mam wiruska :?: Tylko na hamowni czy może jakoś optycznie?

Być może kupiłem auto już zawirusowane :wink: