Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Aukcje na podbij.pl -lepsze niż allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: ktoś brał już udział w aukcjach na www.podbij.pl ? :mysli: udało się wygrać ? co myślicie o tej stornie :hi:

Opublikowano

Ja brałem udział ale to trochę ściema jest bo trzeba mieć nie wiadomo ile tych impulsów żeby się przebić i żeby nikt w danym czasie Cię nie przelicytował. Uznałem to za stratę czasu. To ładnie wygląda ale nie jest to takie kolorowe.

Opublikowano

dokladnie. sciema jak nic

Opublikowano

ciężko wyczuć temat, ale okazje są :naughty:

Opublikowano

ja tez uważam ze to lipa

Opublikowano

Na tego typu aukcjach zyskuje przeważnie ten, który ja wygra, bo praktycznie zawsze wylicytowana cena za towar jest nizsza niz sklepowa. Jednak zwycięca zyskuje tylko wtedy, kiedy suma wylicytowanej ceny oraz kwoty, którą musiał zapłacić za podbicia wykorzystane w licytacji, jest mniejsza od ceny rynkowej przedmiotu. Kiedy suma wartości podbić wykorzystanych przez uzytkowników w licytacji jest większa niz rynkowa wartość przedmiotu, wtedy zyskuje platforma.

Nawiasem mówiąc, rzadako się zdarza, zeby serwis tracił na poszczególnych licytacjach, a jezeli juz taka sytuacja sie zdarzy, na innych aukcjach zarabia z nawiazka. Tracą jedynie ci, ktorzy wykorzystali swoje podbicia w licytacji, a jej nie wygrali.

Jezeli chcesz wykupic interesujacy cie przedmiot, wykorzystujac jak najmniejsza liczbe podbic (ktore kosztuja ok 1,22 PLN za jedno), mozesz przystapic do licytacji w momencie, kiedy cena towaru osiagnie juz znaczna wartosc. Istnieje wtedy szansa, że użytkownicy, ktorzy licytowali przedmiot od początku, wycofaja sie, widzac małe sznase na wykupienie towaru po niskiej cenie. Z drugiej strony, wielu uzytkownikow serwisow stosuje taką własnie strategie, a licytacja również moze zakonczyc, zanim wejdziesz do gry.

Hazard w czystej postaci jednym słowem.

Za PC Format 1/2009

Opublikowano

Czyli jedna wielka ściema :chytry:

Opublikowano

Czyli jedna wielka ściema :chytry: