Bristol Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Serwus. Jak przywrócić swój router do komputera aby internet znowu zaczął działać? po tym jak przez chwile nie było internetu coś zmieniłem w ustawieniach tak że mój router/jego łącze znikło z listy dostępnych sieci :/ inne sieci są dostępne oprócz mojej... Edytowane 12 Września 2016 przez Bristol
nitroo Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Przywróć do do ustawień fabrycznych. Reset - zawsze masz z tylu routera mały przycisk, który naciskasz i trzymasz ok. 10 sekund (sprawdź w swojej instrukcji obsługi).
soulmaster3m Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Przywróć do ustawień fabrycznych. Najczęściej resetem. Taka mała dziurka z tyłu, często podpisana RESET. Czasem też jest przycisk. A, już jest odpowiedz. Może wyłączyłeś wifi w routerze. Podaj model.
Bristol Opublikowano 12 Września 2016 Autor Opublikowano 12 Września 2016 podam model po godzinie 17stej na teraz wiem tylko że jest firmy D-link. Modlel routera to D-link DIR-615
Gość Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Pewnie wylaczyles broadcast wifi albo wlaczyles ukrywanie SSID, choc tu mozesz to sprawdzic, masz swoja siec zapisana na liscie w systemie, sprobuj sie polaczyc recznie jak nie polaczy, to kabelek krosowy i po rj 45 do kompa i zmien ustawienia. A jak nie to po najprostszej lini oporu jak koledzy wyzej- reset fabryczny
Bristol Opublikowano 12 Września 2016 Autor Opublikowano 12 Września 2016 Zrobiłem restart :/ moja sieć jest na tej liście w prawym dolnym rogu ekranu. Pisze że siła sygnału ZNAKOMITA ale jak daje połącz to na górze jest komunikat " brak odstępu do internetu " :/ i jest w rogu mały wykrzyknik na żółtym tle :/
soulmaster3m Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 No to masz już wifi, a ten komunikat oznacza, że router nie ma połączenia z netem. Jakiego masz operatora bo pewnie reset wywalił konfigurację jeśli nie jadą po dynamicznych.
Bristol Opublikowano 12 Września 2016 Autor Opublikowano 12 Września 2016 A jeśli wywalił konfiguracje to co mam zrobić? Z inną siecią jakąś TP - LINK umiem się połączyć tylko nie z tą swoją :/
nitroo Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Ustawić od nowa. Jakoś już raz to wcześniej zostało zrobione.
Bristol Opublikowano 12 Września 2016 Autor Opublikowano 12 Września 2016 a na drugim kompie wyskakuje komunikat " serwer DNS może nie być dostępny " :/
GreGoriO Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 powinieneś mieć wraz z dokumentami umowy parametry swojej sieci/ustawień Routera odszukaj je i ustaw na nowo według tego. Jeśli ich nie masz to dzwoń na infolinię i oni ci wszystko powiedzą. będziesz miał szybciej sieć, niż gdybanie nas wszystkich tutaj razem wziętych.
Bristol Opublikowano 13 Września 2016 Autor Opublikowano 13 Września 2016 A czy nowy router załatwi sprawe?
Litai Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 A czy nowy router załatwi sprawe? Nie załatwi, bo również nie bedzie skonfigurowany. Dzwoń do Dostawcy i pokierują
Gość Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Dns mozesz ustawic jeden googlowy - 8.8.8.8 drugi ustaw operatora
Bristol Opublikowano 13 Września 2016 Autor Opublikowano 13 Września 2016 Dns mozesz ustawic jeden googlowy - 8.8.8.8 drugi ustaw operatora a operatora jaki jest? gdzie go znalesc?
soulmaster3m Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Dzwoń do Dostawcy i pokierują Edytowane 13 Września 2016 przez soulmaster3m
Gość Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Dns mozesz ustawic jeden googlowy - 8.8.8.8 drugi ustaw operatoraa operatora jaki jest? gdzie go znalesc? A jaki to operator, z jakiego miasta jestes ?
Rekomendowane odpowiedzi