Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana paska rozrządu w Audi A4 B5 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze co powinienieś zrobić to zajrzeć tu. http://www.a4-klub.pl/forum/viewforum.php?f=3

W silniku 1.6 jest 1 rolka. Cena rolki i paska (to musisz wymienić koniecznie) ok. 180 zł.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź!!!!!

Dziękuję za poradę........już nadrobiłem swój błąd!

A czy ewentualnie przy silniku 1.8 (rocznik podobny 96-97) to byłaby jakaś znaczącza różnica????

Opublikowano
  • Autor

Ja zaplacilem na allegro za rolke SKF i pasek ContiTech z 145zeta z przesylka.Nie wiem ile kosztuje do 1.8 ale mysle ze nie powinno byc znacznej roznicy w cenie.

Opublikowano

czy 1,6 czy 1,8 rozrząd robi sie pięknie, tanio i skutecznie. Zadna filozofia

Opublikowano

Ok...

Wielkie dzięki wszytkim!!!

Pozdrawiam.

:audi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja zaplacilem na allegro za rolke SKF i pasek ContiTech z 145zeta z przesylka.

Cześć ja też mam 1.6 , możesz mi zapodać linka do sprzedawcy to sobie zamówie bo wymiana już mnie czeka tylko troche się ociągałem

dzięki pozdro :a4fan:

Opublikowano

marewel Dzięki za link wysłałem zapytanie do sprzedajęcego czy nie ma do sprzedania jeszcze jednego egzemplarza.

Pozdrawiam :a4fan:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Kilka fotek w pierwszym poście

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Można poprawic te fotki z pierwszej strony ? chcialbym sam wymiec rozrzad ,a czesc fotek poznikalo,sa tylko krzyzyki :(

• 3 lata później...
Opublikowano

Może głupie pytanie, ale skąd bierzecie takie magiczne blokady? :kox:

Opublikowano

jak to skąd! serwis aso!!! :D

żarcik taki, w kazdym motoryzacyjnym pewnie można dostać ;)

Opublikowano

W aso pewnie 1/4 wartości mojej A4 :decayed: . Jak to się fachowo nazywa? :

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy mógłby ktoś z szanownych kolegów napisać - podesłać fotki, jak krok po kroku, szybko i sprawnie "odjechać" z przodem, aby dostać się do rozrządu? Chodzi mi aby niepotrzebnie odkręcać niektóre śruby itd. bo jedni piszą że lampy zdejmują itd, ale to chyba nie jest konieczne. Szukałem na forum, ale z mizernym efektem. Wielkie dzięki.

• 1 rok później...
Opublikowano

Jest gdzieś jakiś materiał na temat wymiany napinacza rozrządu?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

ja płaciłem za wymiane 700 zł drogo czy tanio ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hejka Panowie

Też muszę wymienić pasek w swoim AHL i tu mam parę pytań

który z tych zestawów byście wybrali ?

Czy mi się wydaje czy AHL nie ma tego jakiegoś hydronapinacza czy jak to tam się zwie a jedynie tylko rolkę ?

Czy alternator, wspomaganie i klima napędzane są jednym paskiem ? Gdzieś mi się rzuciło że alternator na też swój napinacz - trzeba go wymienić z całą łapą czy można samą rolkę ? Jeśli samą rolkę to może ktoś ma foto abym wiedział co kupić nim rozbebeszę wszystko.

Dzięki za pomoc

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy ktoś się orientuje ile obecnie może kosztować wymiana rozrdządu (robocizna + cześci) w silniku 1.6 ADP rok 1999 ? pytam, bo wymieniałem 7 lat temu i powoli nadchodzi czas na kolejną wymianę. Zrobione tylko 47 tyś. km od tego czasu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 17.11.2019 o 17:00, miraz88 napisał:

Czy ktoś się orientuje ile obecnie może kosztować wymiana rozrdządu (robocizna + cześci) w silniku 1.6 ADP rok 1999 ? pytam, bo wymieniałem 7 lat temu i powoli nadchodzi czas na kolejną wymianę. Zrobione tylko 47 tyś. km od tego czasu.

Z tego co się orientuję 99 rok to już nowy typ napinacza, więc obstawiam jakieś 300pln za części. Robocizna zależy od mechanika. Ja osobiście wziąłbym jakieś ~150pln

Opublikowano

7lat i 47tyś przebiegu :) niezły wynik

ale części masz do tego tanie  kpl. INA do 300zł spokojnie dostaniesz

jeżeli bez   pompy  wymieniasz 150zl [jeżeli masz zamontowaną  SKF zostaw  nie wymieniaj  ]

te silniki są tak proste że sam dasz rade wymienić , wystarczy odsunąć  pas przedni  10cm

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Potrzebuje wymienić rozrzad w a4 b5 ADP z tym starym napinaczem i pompa wody osobno na pasku osprzętu czy ma ktoś aktualny schemat co gdzie i jak ustawic i czy można ten stary napinacz zamienić na taki bez silownika hydraulicznego tylko teki zegarowy jak w nowszych silnikach? Z góry dziękuję.