Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Skuteczne czyszczenie felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam zdecydowanie do takiego zabiegu paste auto max!!! jest tania bo kosztuje 4 zl lekko scierna-zbiera resztki asfaltu(te kropeczki czarne) i daje nie samowity polysk. Naklada sie na felge odczeka kilka minut i poleruje szmatka efekt jest zajebiaszczy:) :decayed:[br]Dopisany: 20 Grudzień 2008, 12:23_________________________________________________co do tego jak bylo w poprzednich odp pasta nie tylko nie rysuje ale zbiera rysy!

Opublikowano

Ale ja mam kilka wżer na przednich alu. I w tym miejscu osadziły się czarne smary. Dlatego pasta do rys raczej odpada.

Opublikowano

a moze aceton techniczny? z doswiadczenia wiem ze zmywa to czego bysmy nawet nie chcieli:)

Opublikowano

Kolega też mi mówił żeby spróbować acetonem. Ale czy nie zniszczy mi warstwy wierzchniej alu ?

Opublikowano

Aceton może Ci zeżreć, wypróbuj na feldze auta szwagra (jesli go poasiadasz) :polew:

Opublikowano

Aceton może Ci zeżreć, wypróbuj na feldze auta szwagra (jesli go poasiadasz) :polew:

:polew: Nie mam takiej mozliwości :tongue4:

Opublikowano

a ja polecam wyprobowac cilit bang :)

Opublikowano

sprobujcie szampon do wlosow i zimna woda.

kiedys widzialem jak na myjni tak czyszcili i efekt byl niezly

Opublikowano

Widzę w tym temacie dużą rozbieżność środków: od zwykłych płynów po mocne chemicznie. Mi akurat chodzi o wyczyszczenie mocnych smarów które osadziły się na wżerach i kropeczek z lepiku z lata. A tego zwykłymi płynami do naczyń czy szyb, pasta do rys, pasta BHP tego nie wyczyści. Dlatego szukam czegoś mocnego a bezpiecznego dla felgi.

Opublikowano

ja do tej pory myłem aktywną pianą i myjką, nieżadko musiałem poprawiać więc raczej nie polecam :thumbdown:. spróbuję z BHP i sie wypowiem. :>

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

odswierzajac temat takie pytanie czy kwasem, z piana, jest pezpieczne mycie felg ale tych polerowanych....

Opublikowano

Widzę w tym temacie dużą rozbieżność środków: od zwykłych płynów po mocne chemicznie. Mi akurat chodzi o wyczyszczenie mocnych smarów które osadziły się na wżerach i kropeczek z lepiku z lata. A tego zwykłymi płynami do naczyń czy szyb, pasta do rys, pasta BHP tego nie wyczyści. Dlatego szukam czegoś mocnego a bezpiecznego dla felgi.

polecam cif a jeszcze lepiej mleczko czyszczace do bardzo zabrudzonych i zniszczonych lakierow samochodowych

ps. trzeba troszke sie natrzec ale efekt gwarantowany :)

Opublikowano

odswierzajac temat takie pytanie czy kwasem, z piana, jest pezpieczne mycie felg ale tych polerowanych....

widziałem kiedyś umyte takie polerowane felgi i katastrofa zrobiły się zacieki nie do usunięcia, pozostało tylko lakierowanie :thumbdown:

Opublikowano

Ja bym kwasem felg nie potraktował. Za duże ryzyko zniszczenia powłoki ochronnej :confused4:

Opublikowano

o chromowane felgi, w ktorych srodkach dosc mocny wzarly sie syfy z klockow itp? jest jakis dobry sposob?co polecacie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

byłem na myjce i musze wam powiedzieć ze probowali jakimś kwasem i nie odczyscilo sie to za dobrze :kwasny: jedno kolo mialem strasznie zapuszczone, kombinowali różnymi środkami i w końcu dali sobie spokuj... Proponowali mi jakiś środek o nazwie FORLEGA ale z tego co wyczytałem, to żeby wyczyścić koła bezpiecznie najlepiej je zdjąć i oponki też zrzucić :kwasny: testował ktoś ten produkt? bo nie wiem czy warto wydać 9,90 :tongue4: i napracować się tylko po to zeby się przekonać ze nie ma żadnego efektu :disgust:

Opublikowano

a moze farecla? masz lakierowane felgi czy polerowane? moze drobny papier na wode i polerka

Opublikowano

panowie a moze ktos mi pomoze,moje felgi w tym roku sie konca...posiadam lakierowane alu z takim swiecacym brokatem....ale problem z tym ze juz przy czyszczeniu felg zaczyna lakier wycierac sie...w zeszlym roku mylem felgi jakims plynem do felg k2 i zaczynalo byc widac slady podkladu na zalamaniach i zaokragleniach w tym roku felgi mylem plynem do naczyn i woda i miekka gabka ale za to cosik nie tak z gabka i porysowalem lekko warstwe wierzchnia...moje pytanie co zrobic zeby te ryski zlikwidowac..felgi pod sloncem fajnie sie mienia(dodatek brokatu)i ladnie to wyglada czym zatuszowac te ryski?

a co do tematu woda plus plyn do naczyn nie daje rady z wzerami po pyle z klockow,ja od wewnatrz mam sporo tych kropek i nijak z usunieciem jeszcze nie znalzlem skutecznego sposobu

Opublikowano

ja przywiozłem z niemcowni jakis płyn na bazie octu i powiem wam ,że fele błyszcza sie super. :hi:

Opublikowano

a moze farecla? masz lakierowane felgi czy polerowane? moze drobny papier na wode i polerka

mam lakierowane :kwasny: także z polerką to sobie chyba dam spokój :tongue4:

ja przywiozłem z niemcowni jakis płyn na bazie octu i powiem wam ,że fele błyszcza sie super. :hi:

kolego co to za płyn był? ja probowałem octem, nawet tego nie ruszyło :kwasny: