Opublikowano 24 Września 20169 l w dół nie.. raczej do góry ją ciągnij. Najlepiej jakbyś miał dużą strzykawę
Opublikowano 24 Września 20169 l Powiedział, że miał juz taki przypadek i polecił mi kupic dodatek do paliwa dokladnie to ,, Tunap 184 MICROLOGIC Diesel" podobno do czyszczenia DPF z sadzy i zalać to do ropy wybrać się na dluższy odcinek i pojechać na 3 tyś obrotów z 50km i powinno to się oczyścić. Jak myślicie co zrobić próbować tego środka tak jak radził czy jeździć tak tutaj i liczyć na to ze przejeździ ten okres i trasę do Polski ? Ktoś kiedyś tutaj na forum opisywał podobny środek, który dodany do paliwa całkiem skutecznie czyścił układ wydechowy z turbiną włącznie Jak nie kosztuje krocie to możesz z czystym sumieniem spróbować, a nóż widelec pomoże ? Tutaj trochę opisu preparatu: http://www.petrostar.pl/chemia/dodatki-do-paliwa/tunap/tunap-184-micrologic-diesel,p272521145 Edytowane 25 Września 20169 l przez piotrsob1
Opublikowano 25 Września 20169 l Autor Dokładnie ten środek kazał mi wlać mechanik z Norwegii bo czyszczenia tu się nie podejmą. Tu od razu dają nowa turbine.Nie bawią się w czyszczenie. Wlal bym to ale boję się czy to bezpiecznie dla pompowtryskow jak myślicie?
Opublikowano 25 Września 20169 l Widać spece po chu..u Czyszczenie turba jest tylko czyszczeniem z syfu... Dla nich wiadomo lepiej... bo mają mniej możliwości żeby popsuć... Tacy to są teraz mechanicy... a raczej "wymieniacze"
Opublikowano 25 Września 20169 l Autor To jest Norwegia a nie polska mają kasę to robią to jak spróbować ten środek do dpf tunap? Na wtryski nie ma przeciewskazań?
Opublikowano 25 Września 20169 l Z Dpf silniki są takźe w pd i jak dla tamtego silnika jest to i temu niema prawa zaszkodzić.
Opublikowano 25 Września 20169 l to jak spróbować ten środek do dpf tunap? Na wtryski nie ma przeciewskazań? Lej i nie pękaj, nic mu nie będzie, a doraźnie pomóc może , według mnie najlepiej na 1/3 zbiornika paliwa
Opublikowano 27 Kwietnia 20179 l I jaki wynik tego zabiegu ? Wróciłeś bez przygód ? Znalazłem jeszcze coś takiego..... Próbował ktoś ? Co o tym myślicie ? Edytowane 27 Kwietnia 20179 l przez Onyks