Gość Iceman Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 bez komentarza Co jest bez komentarza bo piszesz kolego bzdury totalne układ klimatyzacji składa się 1 sprężarka 2 skraplacz ( czynnik się skrapla ) 3 filtr ( osuszacz ) 5 parownik ( czynnik odparowuje ) prościej sie nieda opisac i klima jest układem zamkniętym wiec jak osuszacz ma osuszac powietrze pozdrawiam :biggrin: parownik osusza powietrze oczywiście ale parownik nie osuszacz
mydlo Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 bo piszesz kolego bzdury totalne układ klimatyzacji składa się 1 sprężarka 2 skraplacz ( czynnik się skrapla ) 3 filtr ( osuszacz ) 5 parownik ( czynnik odparowuje ) Przydal by sie jakis element rozprezny.
Gość Iceman Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 bo piszesz kolego bzdury totalne układ klimatyzacji składa się 1 sprężarka 2 skraplacz ( czynnik się skrapla ) 3 filtr ( osuszacz ) 5 parownik ( czynnik odparowuje ) Przydal by sie jakis element rozprezny. i wiele inych elementów opisałem obrazowo
adadur Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Opublikowano 28 Lutego 2007 Może ma ktos ladny schemacik klimatyzacji
Gość Iceman Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 Może ma ktos ladny schemacik klimatyzacji jaki elektryczny czy elementów :biggrin:
adadur Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Opublikowano 28 Lutego 2007 No taki poglądowy co gdzie w aucie albo ewentualnie ideowy.
Gość Iceman Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 No taki poglądowy co gdzie w aucie albo ewentualnie ideowy. cos poszukam
Krzysztoff Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Witam! Czy ktoś może mi napisać gdzie znajduje się ten parownik i jak sie tam dostać? Czy to jest pod filtrem przeciwpyłkowym w A4 z 99 r. i tam trzeba wpuścić środek odgrzybiający. Pozdrawiam
Gość Iceman Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Witam! Czy ktoś może mi napisać gdzie znajduje się ten parownik i jak sie tam dostać? Czy to jest pod filtrem przeciwpyłkowym w A4 z 99 r. i tam trzeba wpuścić środek odgrzybiający.Pozdrawiam odkrecasz schowek pasazera , wyciągasz i dobierasz sie do wentylatora ,wyciągsz wentylator i widzisz z lewej strony parownik i ładujesz na niego środek do odgrzybiania :biggrin:
Krzysztoff Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Dzieki Iceman, może jutro będę działał jak kupie proponowany środek Motipa. Mam nadzieje że warto takim sposobem a nie przez wloty powietrza pianką lub areozolem w kabinie.
Gość Iceman Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Mam nadzieje że warto takim sposobem a nie przez wloty powietrza pianką lub areozolem w kabinie. nie moze tylko napewno to jedyny pewny sposób :biggrin:
Piotr Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Iceman, poczekam na Twoje fotostory z odgrzybiania :biggrin: A ile tak wlasciewie kosztuje takie odgrzybianie i czy ewentualnie mozecie polecic jakies miejsca w 3miescie. Bylem w jednym "serwisie" klimatyzacji i koles powiedzial, ze on mi moze zrobic odgrzybianie... ale dodal, ze rownie dobrze moge to sobie zrobic sam wyciagajac filtr kabinowy i pryskajac tam odpowiednim srodkiem, bo on wlasnie tak to robi. :confused: No i wlasnie o taki serwis mi nie chodzi, chcialbym wiedziec gdzie i za ile zrobili by mi to w taki sposob o ktorym pisze Iceman.
Gość Iceman Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 jutro przygotuje fotostry i wkleje bo mnie zamęczycie
7JK8 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 witam. Podpisuję się pod tematem odgrzybiania i czekam na fotostory :biggrin: pozdrawiam
adamczak80 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 mam pytanko Mam a4 1,9tdi 2004 Miałem już wiele razy czyszconą klimę w serwisie i innych firmach. Środek był podawany na sam parownik. Nie przyniosło to nigdy efektu. Auto kupilem jako nowe a smierdzieć zaczeło już po czterech miesiącach. Co jeszcze mozna zrobic?
Gość spedyt Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Co jeszcze mozna zrobic? Przywitać się
Hincó Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Pytanie do ICE'a, czy odgrzybiona klima po załączeniu jeżlei nie była odgrzybiana jakisczas moze lekko nie miło pachnać czy to standart? Bo nie wiem czy dziewcyzna w Toyocie miala odgrzybanie i troche zmieniony zapach powietrza był podczas ostatniej podróży..
Gość Iceman Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Pytanie do ICE'a, czy odgrzybiona klima po załączeniu jeżlei nie była odgrzybiana jakisczas moze lekko nie miło pachnać czy to standart?Bo nie wiem czy dziewcyzna w Toyocie miala odgrzybanie i troche zmieniony zapach powietrza był podczas ostatniej podróży.. zawsze powinno pięknie pachniec :biggrin:
Hincó Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Pytanie do ICE'a, czy odgrzybiona klima po załączeniu jeżlei nie była odgrzybiana jakisczas moze lekko nie miło pachnać czy to standart?Bo nie wiem czy dziewcyzna w Toyocie miala odgrzybanie i troche zmieniony zapach powietrza był podczas ostatniej podróży.. zawsze powinno pięknie pachniec :biggrin: Wieć musze ją namówić na akcję 'grzybobranie"
Rekomendowane odpowiedzi