Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] [AFN] Gaśnie na "trójce" przy obortach powyżej 3,5 tys rpm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z silnikiem AFN tzn dziś dwa razy zgasł podczas dynamicznej jazdy na 3cim biegu przy obrotach okolo 3,5 tys rpm. Gaśnie tylko wtedy gdy jest okolo 3,5 tys rpm i wcisnę sprzęgło żeby zmienić bieg na wyższy ;(

Problem pojawił pierwszy raz i nie wiem co to jest?

Dodam, że jak zgaśnie, kręce kluczykiem po 10 sek z przerwami i okolo 10 prób bez dodawania gazu i dopiero zaczyna coś załapywać. Rozrusznik kręci a silnik nie reaguje jakby nie było paliwa (cały zbiornik zalany). Wymienione wszystkie filtry i nigdy czegos takiego nei miałem Dodam, że turbo przeładowuje (kierownice).

Na VAGu jeszcze nie byłem ale może ktoś miał taki już przypadek? Co to może być ? ;(

Opublikowano

Dodam, że turbo przeładowuje

tu chyba tkwi bezpośredni problem[br]Dopisany: 17 Grudzień 2008, 21:33_________________________________________________sprawdz jeszcze czy wszystko ok z paliwem

Opublikowano
  • Autor

Dodam, że turbo przeładowuje

tu chyba tkwi bezpośredni problem[br]Dopisany: 17 Grudzień 2008, 21:33_________________________________________________sprawdz jeszcze czy wszystko ok z paliwem

tylko, że ledow mogę odpalic silnik ! Rozrusznik normalnie kręci a silnik w ogóle nie załąpuje dopiero po baaaaardzo długim kręceniu zaczyna jakby lapać z wielkimi trudami i dalej kręcąc rozrusznikiem zaczyna silnik pracować, gdy już odpali, i zgaszę to kolejny raz odpala na dotyk bez najmniejszego problemu

Opublikowano

Zapowietrza Ci się uklad paliwowy.

Opublikowano

Wydaje mi się że to nic innego jak zapowietrzający się układ paliwowy. [br]Dopisany: 17 Grudzień 2008, 22:14_________________________________________________Kiedyś miałem podobny problem. Sprawcą całego zamieszania okazał sie zasyfiony smok w zbiorniku.

Opublikowano
  • Autor

Zapowietrza Ci się uklad paliwowy.

A jak mogę go odpowietrzyć? :mysli: W jaki sposób :embarrassed:[br]Dopisany: 18 Grudzień 2008, 16:40_________________________________________________

Wydaje mi się że to nic innego jak zapowietrzający się układ paliwowy. [br]Dopisany: 17 Grudzień 2008, 22:14_________________________________________________Kiedyś miałem podobny problem. Sprawcą całego zamieszania okazał sie zasyfiony smok w zbiorniku.

W jaki sposób z tym problemem poradziłeś? Jak do tego smoka można sie dostać? i jak można go przeczyścić w stopniu najmniej inwazyjnym (jak najmiej rozbierania auta) :confused4:

Opublikowano

Niestety musisz wyjąć cały smok ze zbiornika i go wyczyścic. Przy okazji przedmuchaj kompresorem przewody paliwowe i koniecznie zamontuj nowy filtr paliwa. Na koniec odpowietrz cały układ.

Opublikowano

może być też, zasyfiony nastawink pompy wtryskowej

u mnie były takie objawy i jeszcze falowanie na wolnych obrotach, ale nie duże (+-100rpm)