mirek31071977 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Zima jest jaka jest u nas ostatnio.Dlatego brałbym głownie pod uwagę przyczepność na mokrej nawierzchni. .Nexen jak najbardziej bo zbierają dobre opinie.Do tego VW zaczął je wypuszczać z takimi z fabryki.Nie wiem czy dlatego,że są ok.czy dlatego ,że oszczędzają po aferze .Tak bynajmniej jest w przypadku Caddy,które nowe dostaliśmy w robocie na Nexenach
rrrudy25 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Pewnie zabrzmi to głupio ale obecnie na letnich felgach 18'tez mam nexeny
mirek31071977 Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Bo to w sumie dobre opony patrząc po opiniach.Jak żadne inne są popularne pośród tych ze wschodu
Miszka82 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Opublikowano 21 Października 2016 zakupiłem te Nexeny, prędzej się zestarzeją niż bieżnik zjadę - zobaczymy myślę, że to i tak lepszy zakup niż klasa premium z 2011r z bieżnikiem 6mm z niewiadomą przeszłością
rrrudy25 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Jak tak czytam te tematy o oponach to uswiadamiam się w tym ze Ja cheba na prawdę jezdze jakoś inaczej niż większość skoro np takie nexeny nie wiem czy starcza mi na trzeci sezon! We wtorek jade po cztery zimowki tej firmy w mega rozmiarze 14' i w tym aucie po 10 latach będą miały 6mm ! Jam wytrzymia tyle Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
mirek31071977 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Jak tak czytam te tematy o oponach to uswiadamiam się w tym ze Ja cheba na prawdę jezdze jakoś inaczej niż większość skoro np takie nexeny nie wiem czy starcza mi na trzeci sezon! We wtorek jade po cztery zimowki tej firmy w mega rozmiarze 14' i w tym aucie po 10 latach będą miały 6mm ! Jam wytrzymia tyle Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Może tak być .Ja mam w Polo zimówki Dayton z 2010 i mają jeszcze coś koło 6mm bieżnika.Letnie Bridgestone Turanza w B5 miałem 6 lat.Zobaczymy ile mi teraz mi Nokiany w Q wytrzymają
black70 Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Wracając do tematu, to też miałem podobny dylemat - oczywiście przy 18 calach. Jeśli ma być to budżetówka i do takiej jazdy jak podał autor wątku, to minimum Barum Polaris 3. Jak zobaczyłem gdzieś w testach drogę hamowania tych wymienionych Kormoranów w porównaniu do Barumek, to za głowę się złapałem. Kilka metrów różnicy na niekorzyść Kormoranów. Uważam, że lepiej dopłacić, niż wjechać w kufer auta, które nagle zatrzyma się przed tobą np. na takich Barumkach lub lepszych
Rekomendowane odpowiedzi