Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klucz dynamometryczny w Lidlu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś w Lidlu są klucze dynanometryczne w dobrej cenie. Oferta ogólnopolska :)

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1321

Opublikowano

Są coś warte, bo nie powiem kusi :) ?

Opublikowano

Jak to powerfix, jak za tę cenę to dobry klucz do użycia dwa razy w roku.

Nawet jak padnie mechanizm to masz klucz z długą rączką, przedłużkę i 3 nasadki.

Edytowane przez soulmaster3m

Opublikowano

Kupiłem go w zeszłym, roku i nie narzekam, solidnie wykonany, ma znak jakości GS i TÜV, w instrukcji zalecane kalibrowanie po 12 miesiącach, porownywalem go z profesjonalnym kluczem i nawet trzymie parametry, do amatorskiego zastosowania w domu jak najbardziej się nadaje.

Edytowane przez adrian242424

Opublikowano

Kluczy trochę mam, mam już grzechotkę, z śrubokrętem z powerfix`a 1/4" i w sumie daje rade już z rok, nie mam warsztatu samochodowego, ale trochę się grzebie :) Brak tylko magnesowych końcówek wielki minus :) Tylko z drugiej strony, często Wam się przydaje taki klucz ? Jakoś zawsze kręciłem z tata zwykłymi i brak jakiś defektów :)

Kupiłem go w zeszłym, roku i nie narzekam, solidnie wykonany, ma znak jakości GS i TÜV, w instrukcji zalecane kalibrowanie po 12 miesiącach, porownywalem go z profesjonalnym kluczem i nawet trzymie parametry, do amatorskiego zastosowania we domu jak najbardziej się nadaje.

A taka kalibrację idzie zrobić samodzielnie ? Czy trzeba to gdzieś wysłać ?

Opublikowano

Szczeze powiedziawszy, mam sporo narzedzi z Lidla, niektore sa czesto uzywane. Jak do tej pory nic nie chcialo sie zepsuc.

Opublikowano

Ja mam jeszcze komplet poligonów z lidla, nie wiem czy to powerfix`y były, każdy jeszcze cały. Ostatnio nawet wahacze ze mną zmieniały ^^

Opublikowano
  • Autor

cały sprzęt z lidla jest niemiecki i produkowany przez firmę Abraham Diederichs w Wuppertal. Większość wykonana ze stali chirurgicznej lub utwardzonej i są lepsze od niejednego chinola które sprzedawane są po cenie wyższej niż sprzęt z lidla. Dzisiaj ja kupiłem 3 klucze dla znajomych a facet zabrał chyba ze 20 i zostało tylko pare. Pewnie na allegro będą po 130 zł :)

Opublikowano

Też mam sporo narzędzi z lidla i nic złego nie mogę powiedzieć. Walizka z grzechotkami i różnymi końcówkami przedłużkami itp, wiertła sds, jakieś bity i inne drobne szmele. Wszystko spełnia swoją funkcję. Do domowych zastosowań w zupełności wystarczają te narzędzia. Najbardziej zaskoczył mnie multitool za 10zł kupiony już chyba z 4 lata temu albo więcej. Z uwagi na cenę nie spodziewałem się szału ale wziąłem bo fajnie wyglądał. Używam do dzisiaj i innego nie potrzebuję. Naprawdę jest solidny.

Opublikowano

A taka kalibrację idzie zrobić samodzielnie ? Czy trzeba to gdzieś wysłać ?

Oddaje się do specjalnych instytucji, które wystawiają certyfikat, ale przy takim kluczu szkoda zachodu, klucze dynamometryczne kalibruje się gdy potrzebna jest dokładna siła dokręcenia, przy aucie w domu jak taki klucz pomyli się o 1-2Nm nie będzie różnicy, lepsze dokręcenie w okolicach zakładanych przez producenta, niż dowalić 2m rurą na siłe :D

PS. Dobre klucze dynamometryczne zaczynają się od 500zł w górę, wszystko poniżej to to samo co z Lidla.

Edytowane przez adrian242424

Opublikowano

Z tańszych kluczy podobno warto kupić firmy King Tony, ma certyfikat itp.

Byłem dzisiaj w Lidlu, leżała ostatnia sztuka to wziąłem, sam nie wiem po co mi to, jedynie koła dokręcać :decayed:

Opublikowano

Klucz powinien mieć certyfikat z opisem odchyleń pomiarów. Ja kupiłem dwa dynamonetry (mały i duzy) johnswera z certyfikatem i zadowolony jestem.