Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN]Problem po wymianie termostatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po wymianie termostatu nie mogę odpowietrzyć układu i nie grzeje klimatronik , raz jest niby dobrze a raz zimne .Temperatura po wymianie na 49 kanale około 88 do 91 wcześniej było max 80 termostat ori płyn g12 co jest grane

klimatronik wyrzuca 22.1 i 4.3

pozdro

Opublikowano

witam .powiem ci jak ja to robiłem i jest ok,miałem już kilka aut i zawsze tak robiłem -zalewasz płynem do pełna a potem sciskasz górny wąż ręką i tak dotąd aż się napełni cały układ i masz juz powyżej min.potem odkręcasz zbiornik wyrównawczy i unosisz go do góry ile możesz -teraz jak masz uniesiony sciagasz lewy wąż od nagrzewnicy do tego momentu aż nie pojawi ci się mała dziurka,którą musi wypłynać płyn -tylko bez powietrza,dolewaj do wyrównawczego by znów nie zapowietrzyć.jak leci juz bez powietrza nasuń wąż i skręć ,uważaj przy ściąganiu byś całkiem nie zdjął.tak robiłem i jest git.a te błędy miałem juz nie raz i jakoś same znikły po jakimś czasie.pamietaj nic nie odłanczaj prze włączonym kluczyku ,komp potem to odrzuca i trzeba vaga .pozdrawiam

Opublikowano

Witam po wymianie termostatu nie mogę odpowietrzyć układu i nie grzeje klimatronik , raz jest niby dobrze a raz zimne .Temperatura po wymianie na 49 kanale około 88 do 91 wcześniej było max 80 termostat ori płyn g12 co jest grane

klimatronik wyrzuca 22.1 i 4.3

pozdro

Opisz dokładniej co Ci się dzieje, że twierdzisz, iż nie możesz odpowietrzyć układu

Opublikowano

po pierwsze nie grzeje a z okolic kokpitu przy dodaniu gazu dziwne odgłosy , cały czas przy odpowietrzaniu wylatuje z dziurki piana czyli woda z powietrzem

Opublikowano

masz tzw.przelewanie sie płynu w nagrzewnicy,odpowietrz dobrze i musi grac ,tu nie ma nic innego.

Opublikowano

Otóż to jeszcze raz odpowiednio odpowietrz układ

Opublikowano

cały dzień próbowałem odpowietrzyć układ i dalej słychać przelewanie i nie grzeje, już nie wiem co to może być jutro jeszcze potraktuje nagrzewnice odkamieniaczem . Ostatnio po krecie było 2 tygodnie dobrze

Opublikowano

Kret? Do metalowych elementów? Kolego, to nie fiat.. :no:

Opublikowano

Po tym krecie to zaraz bedziesz nagrzewnice wymieniał :no:

dokładnie!

Zdejmij lewy wąż idący do kokpitu zalej go wodą lub płynem i załóż z powrotem ale nie do końca tzn tam będzie otworek właśnie do odpowietrzenia układu nawiew ustaw na największą temp na szybę cały czas kontroluj stan płynu w zbiorniczku i temp potrzeba cierpliwości oraz troszkę czasu!

ja ostatnio miałem tak zapowietrzony układ że czekałem prawie 2h aż się odpowietrzy!

Opublikowano

witam mam taki problem jak przez lato jes 30C klima wszysko dziala ok.ale czy ten maly wentylatorek obok wiska na postoju ma sie pomalu krecic cze jak stane ma sie szybciej obracac???