Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Jaki mam silnik w mojej audiczce???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów od niedawna jestem posiadaczem audi a4 z 96 roku. Silnik 1,8 benzynka ale nie wiem ile koni on ma i czy to jest zwykły czy turbo/.??????:( Na silniku pisze 5V. Prosze o pomoc.

:hi:

Opublikowano

jesli jest to zwykły 1,8 to ma 125KM

a 1,8 T ma 150 KM

Opublikowano

Oznaczenie silnika powinieneś mieć na naklejce z kodami wyposażenia wewnątrz koła zapasowego lub wpiętą w książce serwisowej

Opublikowano

Chodzi Ci o naklejke w zagłębieniu w którym lezy koło zapasowe?Tam wszystko pisze?

tak

Opublikowano

Dokładnie,na tej naklejce masz wszystko. Czasami również na górnej obudowie rozrzadu jest naklejka z symbolem silnika :wink4:

Opublikowano

Chodzi Ci o naklejke w zagłębieniu w którym lezy koło zapasowe?Tam wszystko pisze?

Dokładnie o tą naklejkę

Następnie wchodzisz np na stronę: http://www.audiklub.org/silniki.html i tam wpisujesz kod silnika i wszystko się wyjaśni

Opublikowano

Zajrzyj do dowodu rej. lub briefa. Tam napewno jest napisane ile kW ma samochód. A tak na marginesie dostałes go po kims w spadku czy co?

Opublikowano

7e6274ad654bd576m.jpg

AHU to oznaczenie silnika DVS to skrzynia,

w pierwszym kółku oznaczenie lakieru

a wszytko poniżej to kody wyposarzenia

Opublikowano

Moj brat nie narzeka na kase i sprowadził mi ja z Włoch rok 96 kombi.Fajna podoba mi sie tylko wogóle nie potrafie obsługiwac klimatronika nie wiem do czego słuza przyciski wokól wyswietlacza jednego i drugiego i nie wiem włąsnie ile koni ma wiem tylko ze 1,8 5V ale zerkne na ta naklejke.Ale moze Wy mi pomozecie..

Opublikowano

Po przeczytaniu tego, co tu masz napisane napewno sam dasz radę :good:

Opublikowano

Koledzy sprawdziłem tą naklejke pod kołem zapasowym i tam pisze symbol silnika ADR. Co on oznacza , jaki mam silnik??

Opublikowano

1,8 125 KM bez turbo

Opublikowano

a moze którys z Was moze mi powiedziec cos o tym silniku???

Nie no stary,przeginasz :evil: Wpisz sobie w szukajce ADR i czytaj,czytaj,czytaj cokolwiek chcesz....