Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Samochody z Angli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moje pytanie jest odnosnie samochod z Anglii. Np moge zrobic cos takiego jak kupic samochod w Angli i np sprzedac go na czesci a sama rame pociac i na zlom ?? :> czy moga byc jakie problemu z takim rozwiazaniem?? nie beda mnie scigac zadne urzedy i wogole ?? bo wiadomo chodzi kupic wziac z niego co trzeba no i samochod jakby znika wtedy :decayed: co o tym myslicie dobrze kombinuje ?? bo czytalem ze nie ktorzy oplacaja akcyze i wogole za te samochody ale to chyba tylko wtedy kiedy idzie samochod na przekladne i potem jezdzi dalej po drogach :decayed: warto sie w cos takiego bawic czy raczej nie ??

Opublikowano

z wywiezieniem z anglii-to nie problem,ale wwiezieniem do polski jest wiecej problemow-na pewno nie zniknie bez sladu... :wink4:

Opublikowano

z wywiezieniem z anglii-to nie problem,ale wwiezieniem do polski jest wiecej problemow-na pewno nie zniknie bez sladu... :wink4:

czemu problem jest w wiesc go do Polski ??

Opublikowano

troche czytalem ale dowiedzialem sie z takich wazniejszych rzeczy ze nawet jak sie sprowadza na czesci rozbitego anglika to i tak trzeba akcyze zaplacici bo mozna za to za kratki trafic.... :kwasny:

a jeszcze jena sprawa jesli np sprowadze takiego anglika oplace akcyze i nie bede nic wiecej robic tylko sprzedam czesci to czy wtedy nie bede jakis podatkow placic ?? i co zrobic pozniej z taka gola rama ??

[br]Dopisany: 22 Grudzień 2008, 00:53_________________________________________________http://unfallwagen.net/porady/pozostale/22/

w sumie chyba gra nie warta swieczki jesli chodzi o legalne sprowadzenie.... ale koncowka obiecujaca gdzies rozebrane w szopie albo warsztacie :decayed:

Opublikowano

...to moze byc oplacalne,ale w przypadku kiedy znajdziesz auto/auta,ktorych czesci sa drogie,lub ciezko dostepne,wezmieszich kilka na lawete i wtedy jedno auto pokrywa koszty,a reszta jest cieta,czy rozbierana-operacja wymaga czasu i poswiecenia,znam osobe,ktora tak robi ale on spedza dnie i nocena wyszukanie,konkretnych aut,za niewielkie pieniadze,auta sa jeszcze w uzytku,mam na mysli aktualny przeglad i oplacony podatek drogowy,no i czasem ,jesli auto jest potrzebne juz,a on jest w trakcie kolekcjonowania transportu ,kupuje 48-godzinne ubezpieczenie,potrzebne na dojazd z punktu A, do punktu B,w jego przypadku-nie ma wielkich pieniedzy,ale skoro to wciaz robi-chyba sie oplaca

musisz to przemyslec-proponowalbym Ci sprowadzanie motocykli,potrzebowalbys duzego Vana ,cos jak Iveco-kilka motocykli mozesz wlozyc do srodka i jedziesz do polski...motocykle chyba sa bardziej oplacalne-tez znam jeden przypadek,pomysl o tym... :wink4:

Opublikowano

Tylko na motocyklach sie nie znam i wogole ogolnie wole 4 kolka :naughty: wiec mysle jak to z tymi anglikami jest bo znajomych troche w angli mam wiec cos na czesci tanio by sie znalazlo tylko jak to pozniej z tym wszytskim w polsce jest chodzi o przepisy i wogole zeby jakie podatki i kary mnie nie pozjadaly :kwasny: bo wiadomo polska chory kraj....

Opublikowano

wsz\ystko powinno byc w linku,ktory Ci podalem... :wink4: