Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Problem z niską temperaturą silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki kupiłes czujnik, ori ????????????

kiedyś miałem podobny problem

temperatura dochodziła do max 87 stopni i ani stopień wyżej

ale raz zasłoniłem 1/2 chłodnicy i pojezdziłem po mieście

auto poszło na 100 stopni i po zdjeciu zasłony wszystko było oki

temperatura "chodziła" między 91 a 99

Opublikowano

ok jutro zasłonie chłodnicę i zobaczę. po wymianie na climie wyskakuje błąd 6.3 to może być przyczyna ,a czujnik nie ori jakiś FAE

Opublikowano

witam was koledzy do`łączę się do tematu ja mam termostat wymieniony na nowy nie ori grzeje się tak samo jak na starym czyli trochę wolno ale na klimie zauważyłem że temperatura utrzymuje się na 85 stopni i czasami pokarze 125 stopni i znowu wraca na 85-90 stopni,czy może to być walnięty czujnik.

Opublikowano

założyłem karton na chłodnicę i dalej to samo tyle że teraz temperatura spadła na dworze do -8 i na climie 79-81 stopni.

odłączyłem kostkę od czujnika i tem. podniosła się do 90 stopni po założeniu jej z powrotem nie chciał odpalić jak spadła tem. odpalił

co czyli ten nowy czujnik wadliwy czy zawsze pokazuje po rozłączeniu 90 (dodam że nie skoczyła tylko rosła normalnie)[br]Dopisany: 02 Styczeń 2009, 22:00_________________________________________________dziś rano przekręciłem stacyjkę i temperatura na klimatroniku bez odpalenia urosła z -8 na pięćdziesiąt i stanęła ,czy tak ma być czy ma rosnąć dopiero po odpaleniu silnika. to samo na starym czujniku.

jest tam ktoś?