Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Zmiana Symphony I do Symphony II problemiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zmkania i wlozeniu wtyczek prosto z symphony I do symphony II , przestalo mi wyswietlac informacje z radian na fisie :( a wczesniej wyswietlalo , czy w Symphony II inne sa wejscia i wyjscia w mini iso ?

Opublikowano

CAN

to da sie to jakos podlaczyc ?

Opublikowano

CAN

to da sie to jakos podlaczyc ?

Przez adapter, który chyba nie istnieje, bo z tego co wiem, to obecne emulatory CAN-BUS nie mają takiej opcji.

Opublikowano

Taki adapter rzeczywiście nie istnieje i jedyne co możesz z tym zrobić to wymienić zegary na nowsze ale to sporo komplikacji, więc lepiej załóż stare radio albo olej Fis.

Opublikowano

Taki adapter rzeczywiście nie istnieje i jedyne co możesz z tym zrobić to wymienić zegary na nowsze ale to sporo komplikacji, więc lepiej załóż stare radio albo olej Fis.

hehe wiec olewam fis hihihi, bo radio jest zarabiste hehe i ladnie wyglada , pozatym moze niedlugo jak znajde fsadze rns

Opublikowano

A tak swoją drogo, to zastanawiam się, czemu nikt takiego adaptera jak do tej pory nie wprowadził do sprzedaży. Fakt, trzeba posiedzieć nad poznaniem typu transmisji, oraz jakie dane są przesyłane do zegarów.

Wydaje mi się, że koszt produkcji takiego adaptera nie przekroczył by 100zł.

Opublikowano

pox

koszt produkcji może tak ale nikt charytatywnie nie będzie marnował swojego czasu więc ze "100" robi się 200 albo 300 :decayed:

Opublikowano

pox

koszt produkcji może tak ale nikt charytatywnie nie będzie marnował swojego czasu więc ze "100" robi się 200 albo 300 :decayed:

Wszystko zależy na jaką skalę jest to przedsięwzięcie.

Największe koszty to:

-Procesor z obsługą CAN-BUS AT90CAN32-16AU - w detalu ok 25zł/sztuka

-Transciver CAN-BUS ATA6660 - w detalu ok 5zł/sztuka

Koszt pozostałych elementów (stabilizator napięcia, kilka transoptorów, płytka drukowana,obudowa, wtyczki i gniazda) powinien zamknąć się w 25zł.

A im większa jest skala produkcji, tym koszta są mniejsze.

Teraz dochodzi poświęcony czas na napisanie programu dla procka, tak aby dane z CAN wysyłał na wyświetlacz FISa po obwodzie 3-wire.

Dodatkowo jest też możliwość aby taki adapter emulował CAN-BUS dla radia.

Może kiedyś coś takiego uda mi się wykonać. Teraz pracuję nad innym projektem, który mam nadzieję, uda mi się niedługo ukończyć.

Opublikowano

Po wsadzeniu rns-e będziesz miał ten sam problem, a było by miło gdyby strzałki navigacji były wyświetlane w fisie.

Opublikowano

Po wsadzeniu rns-e będziesz miał ten sam problem, a było by miło gdyby strzałki navigacji były wyświetlane w fisie.

hmmmmm , no zobaczymy moze niedlug przyjedzie anglik z 99roku , jak bedzie mial pelny fis i rns, bo ma byc full wypas to przeloze do swojego z zegarami