Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Diagnostyka VAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie takie pytanko. Czy tylko kodowanie szybek chodzi o dom. szyb z pilota czy otwieranie. Mozna za pomoca wejścia w programie w pkt 46 komfort ?? Czy da rade jakos to ominac ?? Bo mam a4b5 i nie moge polaczyc z komfortem moj brat ma a4b6 i u niego da rade. A i czy kodowanie mrogania swiatelek przy zamykaniu drzwi tez jest w komforcie ? Dzieki za pomoc. Mam program vcds lite i vag 208 . Vag po pl a vcds po ang

Opublikowano

Mruganie sobie możesz ustawić, z domykaniem to raczej nie, w B6 było to standardem chyba.

Opublikowano

to jak ustawic mruganie ?? czyli szybek nie zrobie ?

Opublikowano

W module komfortu to ustawiasz z tego co pamiętam w adaptacjach, na pewno znajdziesz

Opublikowano

potzrebuje tu kogos konkretnego kto mi powie a nie zdaje mi sie ze to tam. Po przestawiam i wgl bedzie d*pa ;D wIEC poczekam na kogos pewnego co i jak

Kolego i ja tam wyżej pytałem czy szyby i mruganie jest w komforcie. Czy jedno i drugie w czymś innym. Np pompka centralnego zamka. Bo w komfort w mojej b5 nie mogę się podpiąć u brata w b6 mogę.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano

Czy Ty się w końcu nauczysz szukać na forum? Opieprzasz innych, że im się "zdaje" a sam nie potrafisz nic. Nawet nie wiesz, że w b5 nie ma modułu komfortu. Piszesz dziesiątki postów w różnych tematach o tym samym.

Wszystko masz dokładnie opisane w temacie o dorobieniu kluczyków. A i tam zadajesz te same pytania.

PS. Do Twojego składania zdań i pisania "zwięźle" już nie mam siły...

KODY:

+00001 - otwieranie bagażnika pilotem (u mnie działało nawet bez tego kodu, więc podejrzewam, że to chodziło o wcześniejszy brak alarmu. Teraz go mam i dało się dopisać ten kod)

+00002 - DWA - Potwierdzenie kierunkami aktywacji alarmu, zamknięcia drzwi (DWA - to fabryczny alarm),

+00004 - selektywny centralny zamek (1 naciśnięcie otwiera drzwi kierowcy, 2 naciśnięcia otwierają wszystkie drzwi),

+00008 - DWA - aktywacja alarmu (Da się dodać jeśli jest zamontowany),

+00016 - zamknięcie pokrywy bagażnika po przekroczeniu 5km/h,

+00032 - zaryglowanie drzwi po przekroczeniu 15km/h, otwarcie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki,

+00064 - zamykanie i otwieranie szyb/szyberdachu pilotem,

+00128 - kierownica po prawej stronie (Wielka Brytania i inne kraje z ruchem po "niewłaściwej stronie drogi")

+00256 - logika tylnej klapy (Trunk Logic (Anti-Theft)), (daje się wpisać tylko jak posiadamy alarm),

+00512 - sygnał kierunkowskazami [1x] potwierdzenie zamknięcia drzwi,

+01024 - DWA - zamknięcie drzwi potwierdzone przez sygnał alarmu,

+02048 - po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki i otworzeniu drzwi nie można opuszczać/podnosić szyb

+04096 - sygnał kierunkowskazami [2x] potwierdzenie otwarcia drzwi

+08192 - Zdalne sterowanie radiowe. Wyłączenie funkcji SAFE - po zamknięciu drzwi pilotem można odryglować je od wewnątrz,

+16384 - Side Windows with Insulated Glass. Nie wiem co to jest, ale podejrzewam, że to funkcja dla alarmu w przypadku gdy posiadamy boczne czyby z zatopionym w nich przewodem, który przerywa się przy wybiciu szyby i aktywuje alarm.

Odpowiednie wartości przyporządkowane do funkcji dodajesz do siebie i otrzymaną sumę wpisujesz w kodowaniu.

Temat uważam za wyczerpany.

Opublikowano

Wystarczy wejsc w kanal bodajże 35 i adaptacja i wpisac taki nr ??

Opublikowano

Dobra zrobiłem juz. Temat skończony

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka