47ja Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 witam mam problem w mojej audiczce nie działa cięgło przy turbo nawet przy wciśnięciu pedału gazu do spodu nie poruszy się,proszę odpiszcie czy ma się to poruszać i jeśli tak to co może być przyczyną uszkodzenia,audi po przejechaniu kilku km. na większych obrotach słabnie
taktuś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Przy zimnym wyłączonym silniku zdejmij z gruszki przy turbinie gumowy przewód w oplocie, złap za sztangę palcami/kombinerkami/kluczem i z użyciem sporej siły machaj sztangą w dół i w górę, zlej WD40 dolne mocowanie sztangi ( jest na ruchomym cięgnie ) musisz ją rozruszać i tak czyniąc właśnie ją rozruszasz jeżeli sztanga nie ruszy, mus turbinę wyjąć z auta i rozłożyć ją
mcm Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 w AHU na postoju sztanga się chyba nie rusza
leoncjo Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Na pewno się nie rusza na postoju . Najprościej ruszyć ją ręką ..trzeba troche siły albo zdjąć wężyk z zaworka N75 i dmuchnąc sprężonym powietrzem, otwiera się przy cisnieniu około 1,8 bar-a. Może jest jakaś nieszczelność w wężykach podcisnieniowych albo w dolocie... N75. Wydaje mi się, że trzeba zapiąć VAG.
roman0012 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Dokladnie w AHU turbulum jest bez zmiennej geometri posiada tylko zawor spustowy nadmiar dmuchanego powietrza i silnik musi byc pod obciazeniem by sztanga sie ruszyla najlepiej to sprawdzic... Na pewno się nie rusza na postoju . Najprościej ruszyć ją ręką ..trzeba troche siły albo zdjąć wężyk z zaworka N75 i dmuchnąc sprężonym powietrzem, otwiera się przy cisnieniu około 1,8 bar-a. Może jest jakaś nieszczelność w wężykach podcisnieniowych albo w dolocie... N75. Wydaje mi się, że trzeba zapiąć VAG.
spanky Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 w AHU na postoju sztanga się chyba nie rusza i to stwierdzenie [słuszne] powinno zakonczyc dywagacje w tym temacie ...
Rekomendowane odpowiedzi