Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Silnik nie rozgrzewa się do 90*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Silnik rozgrzewa się max do temp 75* spalanie wzrosło o ok 2L/100km... przyspieszenie zmalało... co bedzie tego powodem ? termostat ?

Opublikowano

sam sobie odpowiedziałeś, :) wymień termostat najlepiej ori i po kłopocie :good:

Opublikowano

Powtóka z rozrywki - poczytaj sobie pokrewne tematy w tym dziale :szukaj:

Termostat w ASO ok. 80 zł i po kłopocie.

Wychodzi na to , że termostat w :audi: podobnie jak zawiecha, to część eksploatacyjna :no:

Opublikowano

No kaplica z tym termostatem.

U mnie bylo podobnie. Przy normalnej jeździe 75 stopni, a 90 stopni pojawiało się w korkach i powyżej 120kph.

50zł wymiana (w tym nowy płyn), a termostat 30zł (zdecydowałem się na zamiennik.

Opublikowano

/\/\/\/\

Nie chę Cię martwić, ale z tego, co można wyczytać, większość z tych, któryz wstawili zamiennik dość szybko musiała go wymieniać ponownie. W rezultacie podwójna robocizna i podwójne koszty :thumbdown:

Ja kupiłem sobie ori i będę dawała do wymiany po świętach. :tongue4:

Opublikowano

Wez pod uwage tez czujnik temp płynu...

Opublikowano

kilka osób ostatnio opisywało identyko probliema termostat i czujnik :gwizdanie:

Opublikowano

kilka osób ostatnio opisywało identyko probliema termostat i czujnik :gwizdanie:

Cóż, zaczęła się zima, to i problemy wychodzą :decayed:

Opublikowano

/\/\/\/\

Nie chę Cię martwić, ale z tego, co można wyczytać, większość z tych, któryz wstawili zamiennik dość szybko musiała go wymieniać ponownie. W rezultacie podwójna robocizna i podwójne koszty :thumbdown:

Ja kupiłem sobie ori i będę dawała do wymiany po świętach. :tongue4:

Mam tą świadomość, mam jednak na to kwit i gwarancję - więc zaryzykowałem. Jakby co - będę wiedział :>

Opublikowano
  • Autor

No kaplica z tym termostatem.

U mnie bylo podobnie. Przy normalnej jeździe 75 stopni, a 90 stopni pojawiało się w korkach i powyżej 120kph.

50zł wymiana (w tym nowy płyn), a termostat 30zł (zdecydowałem się na zamiennik.

wymiane wycenili mi na 150zł ... jest to serwis gdzie exploatuje samochodzik i wcale nie sa az tak drodzy.. dlaczego taka rozbieznosc cen ?

Opublikowano

sorry ale 150 za wymiane termostatu to troche za duzo jak dla mnie

Opublikowano

u mnie w AEB przy temp. powietrza zero stopni Vag wskazuje 95-97 stopni przy V-max 150 km/h

temperatura w dolocie 13-15 stopni

nawet nie chce myśleć ile bedzie w dolocie jak bedzie na zewnątrz plus 20-25 stopni :mysli:

Opublikowano

wymiane wycenili mi na 150zł ... jest to serwis gdzie exploatuje samochodzik i wcale nie sa az tak drodzy.. dlaczego taka rozbieznosc cen ?

ale to razem z termostatem? czy za sama wymiane sobie tyle krzykneli, bo jak za sama wymiane to cena jest b. duza