Jump to content
IGNORED

Regeneracja alu, chromowanie

TTom3k
 Share

Recommended Posts

Witam

Chcialbym sie dowiedziec czy znacie jakis warsztat zajmujacy sie naprawa pocharatanych alusow w okolicy Kraków/Tarnów ? Wogóle jakie ceny sa jesli chcialbym oddac wszystkie 4 alusy ?

I drugie pytanie czy oplaca sie chromowac takie alusy ? I jaka cena?

Alu

Alu1

No właśnie polerowanie, czy ma tos w swoim wozie poerowwane orginalne felgi audi (16" 5 ramienne). Widziałem to w a8 i wyladało zabójczo.. Ile może kosztować takie wypolerowanie i jak czesto trzeba te felgi polerować żeby ładnie wygladały? :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

No właśnie polerowanie, czy ma tos w swoim wozie poerowwane orginalne felgi audi (16" 5 ramienne). Widziałem to w a8 i wyladało zabójczo.. Ile może kosztować takie wypolerowanie i jak czesto trzeba te felgi polerować żeby ładnie wygladały?

wypolerować felgi możnasamemu tylko trzeba się troche pobawić

Ja kiedys dowiadywalem sie ile by kosztowalo chromowanie 4 felg,nie pamietal ile dokladnie mi powiedzieli ale to byla kosmiczna cena(cos kolo 16pln za 1 centymetr kwadratowy schromowania :eek: ),i na pokrycie takiej aluminiowej felgi nie daja zadnej gwarancj ze to sie bedzie trzymac,poniewaz felga wczesniej powinna byc pokryta miedzia i na to dopiero chromik :cool:

Może troche nie na temat ale dawno nie widziałem tak marnie zrobionej strony internetowej, mam nadzieje że ich praca w warsztacie jest o niebo lepsza....... :bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz::bicz:

koleszka jezli cos ci nie pasi to nie pisz...strona jest tymczasowa...................pochwal sie twoja strona internetowa..... paplasie

Heh ;]

Patrzylem w necie za regeneracja i piastowanie + malowanie w granicach 70-120 za alusa ...takze nie jest zle mysle ze w 500zl zmieszcze sie z odnowa wszystkich alufelg..chociasz tylko 1 albo 2 sa pocharatane ale pasuije wszystkie oddac bo 2 bede sie swiecic jak "psu jaja" a 2 beda blade...

TTom3k jak jesteś z Tarnowa spróbuj podjechać do Ropczyc i popytaj ile tam by wzięli za robote. Podobno są dobrzy ale niezbyt tani. Dokładnie Ci nie wytłumaczę gdzie to jest ale zapytasz miejscowych to Cię skierują.

Kiedyś będę jechał do Tarnowaa to muszę je oglądnąc bo jakbym kupił jakieś zjechane to też bym ewentualnie tam mógł zrobić. Napisz ile taka przyjemność i wrzuć foto.

co to za tajemnice co? hehe wrocmy do temtu chromowania. Bo narazie wypowiedzieli sie przeciwnicy, a chcialbym sie dowiedziec co sadza Ci ktorzy to zrobili i moze są zadowoleni...Znajomy chce pochromowac 18" i mnie napiera ostaro, bo nie jest tu zalogowany. slyszalem ze niektorzy smigaja 3 lata i to w zime...

nikt nie ujawnił konkretnej informacji jaki jest koszt regeneracji i jaki efekt- ponawiam pytanie czy ktoś regenerował fele i jaki jest kosz? I czy ktoś się orientuje gdzie można zrobić taką usługę w okolicach katowic lub częstochowy?

Pozdro

jezeli chodzi o prostowanie i naprawe felg to w wieliczce jest taki gość nazywa sie Czaja nie znam lepszego od felg a jezeli chodzi o malowanie ja swego czasu robiłem to w firmie "colorex" jak sie jedzie na zielonki za sztuke brali 80zł ale to było z 8 lat temu

regeneracja kompletu felg waha się w granicach 300-500zl / kmpl

wszystko zależy od rodzaju felgi i wykonywanej usługi;)

Ja zapłaciłem 900 zl w Ropczycach ale zadowolony to specjalnie nie jestem.