Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Wymiana silnika 1.9 TDI na 2.0 TDI lub 2.7 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie jestem pewien czy to dobre miejsce na ten temat, ale mam pytanie:

Czy dużo pracy wymaga wstawienie silnika, skrzyni, wiazki audi B7 2.0 TDI (lub 2.7 TDI) do B5 z 95 roku? Chodzi mi głównie o zamocowania silnika i skrzyni.

Co o tym sądzicie?

http://moto.allegro.pl/item508634930_audi_a4_2006_2_0_tdi_silnik_kompl.html

http://moto.allegro.pl/item512842953_audi_a4_8k_silnik_kompletny_2_7_tdi_nowy_model.html

Pozdrawiam.

Opublikowano

wydaje mi sie ze nie warte zachodu, wolalbym sprzedac obecne autko, dołożyć i kupic mocniejsza b5 niż bawic sie w przekladanie silnika

Opublikowano

Jeśłi lubisz dłubać i nie masz zamiaru sprzedać tego auta to warto ale będzie Cię to sporo kosztowało. i zamiast 2.0 tdi bardziej polecił bym CI silnik 1.9 TDI AVF

Opublikowano

Jeśłi lubisz dłubać i nie masz zamiaru sprzedać tego auta to warto ale będzie Cię to sporo kosztowało. i zamiast 2.0 tdi bardziej polecił bym CI silnik 1.9 TDI AVF

Grzanek dobrze ci powiedzial . On wlasnie jezdzil takim samochodem po SWAP-ie na 1.9 AWX i w nim brakuje skrzyni 6 a wlasnie w AVF jest 6. Jesli myslisz powaznie to szykuj duzo kasy bo to nie tylko silnik z osprzetem i elektronika ale i zawis, hamulce itd. :naughty: Ale ostateczne zdanie nalezy do ciebie , ja przerabialem ten temat i nie zaluje :cool1: Polecam watek kolegi jaro 4444 :good:
Opublikowano

raid0 absolutny bezsens pakować cos takiego do auta wartego 12K zarówno z punktu widzenia ekonomicznego , jak i technicznego bo trzeba nie lada elektryka co pożeni to wszystko w całość.Takie auto później jest raczej niesprzedawane.Zamiast wywalać w błoto te 10 tys za 20-25 tys kupisz przyzwoita B5 2.5 TDI

Opublikowano

witam

zdecydowanie odradzam - koszt takiej operacii jest nieopłacalny

a koszt silnika to tylko połowa kasy jaką trzeba zainwestować

pozdroawiam :hi:

Opublikowano

raid0 absolutny bezsens pakować cos takiego do auta wartego 12K zarówno z punktu widzenia ekonomicznego , jak i technicznego bo trzeba nie lada elektryka co pożeni to wszystko w całość.Takie auto później jest raczej niesprzedawane.Zamiast wywalać w błoto te 10 tys za 20-25 tys kupisz przyzwoita B5 2.5 TDI

prawie madrze napisales,ale nie 2,5tdi
Opublikowano

Chłopaki ale z was sknerusy dlatego właśnie u nas w kraju mało gdzie rodzi się prawdziwy tuning z włożonym sercem i mnóstwem czasu i pieniędzy. Nie wiem dlaczego tak jest ale wszyscy przeliczają dołóż trochę kup se nowszy ale.... każdy może mieć b5 z 2.5 tdi a naprawdę mało kto ma b5 z AWX czy AVF a już 2.7 TDI to by był oryginał. To co wy proponujecie to nie jest tunnig a o to chyba chłopakowi chodzi. Najważniejsze są chęci a nie pieniądze :wink4:

Opublikowano

Chłopaki ale z was sknerusy dlatego właśnie u nas w kraju mało gdzie rodzi się prawdziwy tuning z włożonym sercem i mnóstwem czasu i pieniędzy. Nie wiem dlaczego tak jest ale wszyscy przeliczają dołóż trochę kup se nowszy ale.... każdy może mieć b5 z 2.5 tdi a naprawdę mało kto ma b5 z AWX czy AVF a już 2.7 TDI to by był oryginał. To co wy proponujecie to nie jest tunnig a o to chyba chłopakowi chodzi. Najważniejsze są chęci a nie pieniądze :wink4:

Zgadza sie Grzanek :good: my wiemy o co lata. Zreszta nie kazdego stac jednorazowo wydac na B6 AWX lub AVF ok.40 tys/zl . Ja tez mam takiego starego kondona z 95r kupilem go za 18tys. a wlozylem w niego juz grubo ponad 20 tys , ciesze sie z kazdej nowej rzeczy zalozonej do niego i to jeszcze nie koniec :cool1: Po drugie A4 zostaje w rodzinie do konca swoich dni :tongue4: bo nigdy tych pieniedzy nie odzyskam wiec nie ma sensu go sprzedawac a samochod jakis zawsze musze miec. :kox: zreszta zona juz na niego czeka :polew:

Tak ze najwazniejsz pytanie kolego raid0 jak dlugo chcesz uzytkowac ten samochod , bo jesli nie za dlugo to raczej bym tez nie inwestowal takiej kasy , a jesli sie zdecydujesz to powodzenia :gicior:

Opublikowano

grzanek85 chodzi o racjonalne podstawy takiego projektu.Sam jak sie tylko odkuje zamierzam z powrotem powrócić do subaru ale zeby nie było tak łatwo to zamierzam zbudować auto do trackday i upalanek na bazie imprezy GT ( czyli najfajniejszej najbardziej udanej i najbardziej kultowej z imprez ) a dla tego na bazie ze z GT będzie tylko nadwozie i środek bo reszta będzie pochodziła z STI 02-05 ( silnik z wiązka i ECU , skrzynia, napędy , zawias i hebel ) auto będą budować ludzie mający ogromne doświadczenie w temacie , którzy zbudowali juz parę takich aut a co najważniejsze będzie to auto weekendowe a nie do jazdy na co dzien a dwa ze jest dużo technicznych przestanek uzasadniających taki przeszczep...... natomiast pakowanie sie w takie maliny w aucie sluzaczym na co dzien które nie jest autem sportowym , i nigdy nim nie będzie , mając gotowy produkt np: 2.5 TDI uważam za absolutny bezsens....

ale nie 2,5tdi
.... bo nie znajdziesz w tych pieniadzach czy.......?
Opublikowano

2,5tdi to padaki

A skąd wiesz,że to padaki? Miałeś takiego?
Opublikowano
  • Autor

Cześć.

Nie mam zamiaru sprzedawać mojego b5! Nie chodzi mi o to aby kupić mocniejszy i młodszy. Nie chce później sie martwić czy go mi nie ukradną! Chce wpasować gotowy zestaw 2.0 tdi 170 KM albo 2.7 TDI 179 KM. Zamawiam przód B7 i przekładam bebechy.

Problem jest w blacharce! Czy nie będzie przeszkadzać gródź, nadkola lub tynel na skrzynie biegów. Rozstawy poduszek pod silnik, skrzynie.

Czy ktoś sie orientuje w tym? prosze o pomoc

Opublikowano

Wybierasz sobie kiepskie silniki na tunning wszystkie posiadają DPF i tu Cię ogranicza.

Opublikowano

Nie lepiej zainwestowac w mody na 200km?

Opublikowano
Nie lepiej zainwestowac w mody na 200km?

jak auto ma zostac to jest o zdecydownia njlepszy pomysl

Opublikowano

Ja wolal bym wlozyc AVF lub AWX i dlubnac go na 200 lub wiecej KM