Jump to content
IGNORED

Problem z odpaleniem na zimnym silniku

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie! Mam Małyszówkę 1,8T w gazie. Otóż mój problem polega na wręcz tragicznym odpalaniu bo łapie gdzieś po 7 sekundach oraz falowamiu obrotów przez chwilę po odpaleniu i dławieniu się przy ruszaniu, gdy silnik jest zimny (trzeba ruszać tak na 3 tyś obrotów). Ssanie działa. Check engine się pali, Ale po podłączeniu pod komputer pokazało jedynie błędy związane z mieszanką gazu, po skasowaniu zgasł na jakiś czas. Zaznaczę, że butla gazowa była zakręcona przez 150 km i opalanie bez zmian. Niedawno zdjąłem wąż dolotowy powietrza przed opdaleniem i o dziwo złapał od razu, ale żeby nie zgasł trzeba było go wysoko kręcić. Moje pytanie jest takie, czy jeśli przepływki nie pokazało na komputerze, to może być w niej wina?

Posted

To weź zdejmij wtyczkę od przepływki i obserwuj co i jak. Ja bym tu co innego obstawiał

Posted

Jak po odpaleniu na zimno zacznie pracowac normalnie i go zgasisz to jak odpala?

Posted (edited)

Gdy odpale i po chwili zgaszę to znowu trzeba go pokręcić choć trochę krócej. Jak silnik ma te +/- 30 stopni to jest okej. A co do zdjęcia wtyczki to bez zmian.

Edited by Mateusz Dokowicz
Posted

A jak odkręcisz korek oleju na pracującym silniku to go nie zasysa ?

Posted

Nic z tych rzeczy

Jakieś nowe pomysły? :facepalm:

Posted

Czujnik wody do wymiany. Kup nowy w ASO.

Posted

A komputer czasem by nie pokazał, że jest uszkodzony czujnik?

Posted

Mógłby mi ktoś pokazać gdzie takowy czujnik wody znajduje się w BFB? Ale podał precyzyjnie jego lokalizację? Na etce patrzę, ale nie schematu, gdzie on jest umiejscowiony w silniku. Wymiana lepsza z kanału czy od góry?

Posted

Jest Między silnikiem a grodzią zielony 4 pinowy

Tylko w przypadku zwarcia do plusa lub minusa

Posted

Jest Między silnikiem a grodzią zielony 4 pinowy

Tylko w przypadku zwarcia do plusa lub minusa

Dev

Dojrzę go z góry? Czy z kanału?

Posted

Dev napisz na pw numer tel. Nie mogę znaleźć, mam kilka pytań odnośnie zaciskow tył do mojego wozidła.

Posted

Dobra to wezmę ten czujnik wymienię i zobaczymy co z tego wyniknie ;)

Posted

Napisz jaki efekt bo jestem bardzo ciekawy

Wysłane z mojego myPhone_INFINITY_II_LTE przy użyciu Tapatalka

Posted

To lokalizacja tego czujnika ⤵⤵⤵

czujnik%252520temperatury.jpg

Posted

Kolego, tu mój temat:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/378789-bfb-18t-dlugo-kreci-po-postoju-pompka-ok/

Mam podobne objawy, ale u mnie sie nie dławi, ale też z początku muszę ruszać ostrożniej ale to przez LPG na 99% bo pewnie reduktor przymraża. Ja jestem po wymianie tego czujnika cieczy na nowy z ASO i objawy te same :/