adamq Opublikowano 25 Grudnia 2008 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Witam! Ostatnio zauważyłem, że w Passacie B6, gdy silnik jest zimny (oznaczenie BKP - 2.0TDi, 4motion, bez DPF, 140PS) z okolic silnika wydobywają się stuki. Stuki znikają podczas trzymania pedału sprzęgła (po puszczeniu stuka dalej). Gdy silnik jest ciepły stukanie ustępuje, Niepokoi mnie to trochę Czy ktoś miał styczność z czymś takim? Może to normalny objaw pracy zimnego silnika BKP? Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt, Adam.[br]Dopisany: 24 Grudzień 2008, 19:45_________________________________________________Czy to może być koło dwumasowe?
pablo1801 Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 niewiem czy masz problem z dwumasem czy jest inna przyczyna.Wielu moich znjomych mają paski z tym silnikiem i wiem że są awaryjne
adamq Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Sorry, że odkopuję temat, ale po wymianie koła dwumasowego wszystko jest OK.
GRazny Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 a jaki przebieg jest? tak z ciekawości...
adamq Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Dokładnie 83kkm wtedy było na liczniku (jak go kupiłem / pod koniec grudnia 2008). Dodam, że przebieg w 100% oryginalny (potwierdzony historią napraw w ASO oraz książką serwisową, która pokrywała się z historią serwisową z ASO). Tak podobno padają te dwumasy. Cieszę się, że mam silnik BKP (niby już z pompą olejową na kołach zębatych). Mam na zbyciu komplet SACHSa za 1600zł tyle, że pasuje do Passata 3C/B6, Audi A3 itp. (silniki poprzeczne, a nie wzdłużne jak np. w Audi).
GRazny Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 no sorki ale to aż niemożliwe jaki szajs się teraz robi... normalnie to ledwo po dotarciu w TDI, a tu już takie kwiatki...
Rekomendowane odpowiedzi