sous1111 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Witam, dziś sprawdziłem szczelność układu dolotowego w moim silniku 1.8T AVJ. Aktualnie znalazłem jedne miejsce w którym ucieka ciśnienie i są to wkrętki w kolektorze dolotowym od LPG. Dosyć znacząco ucieka tam powietrze. I teraz pytanie do was, czy to normalne ? Czy powinno tam być szczelne ? Czy może przez to być niższe ciśnienie doładowania ? Pozdrawiam
Łukasz13 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Powinno być szczelne, trzeba uszczelnić wkrętki.
sous1111 Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Dziękuje za odpowiedź. A powiedz mi jeszcze : 1) wykręcić je i wkręcić ponownie z klejem do gwintów np. LOCTITEczy2) NIE wykręcać ich, tylko nałożyć silikon wysokotemperaturowy w około ??? Edytowane 14 Listopada 2016 przez sous1111
Arcus Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Tylko na klej. Aż "wykipi" Sylikon nałożony tak tylko powierzchniowo lubi odpadać. Tak więc wykręć dysze, posmaruj i wkręć - będzie lepiej i ładniej.
Rekomendowane odpowiedzi