numen1 Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Witam, Od dłuższego czasu przymierzam się do wymiany Pompy oleju. Tylko tak naprawdę nie wiem o czego zacząć co do czego. Wymiana na nowszy model, nie ten z 1.9. Na allegro są różne zestawy do naprawy, wymiany i regeneracja pompy? Czy mam kupić zestaw oddać do mechanika niech wymieni części? Czy wyciągać całą pompę i wysłać do regeneracji? Jaki koszt całości? Motor 2.0 BLB przebieg ok 250 tys. Objawów raczej brak. ( nierówna praca na biegu jałowym, trzęsie budą tak od kilki lat, dwu-masa wymieniona )
jacek70 Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Pogadaj z Dzik - iem coś Ci dobierze.
marek89 Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Pogadaj z Dzik - iem coś Ci dobierze. ja biore walki i inbus z Imielina i samochody jezdrza bardzo dobrze;]polecam glebsze gniazdo plus dluzszy imbus
Pawelkiwi Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 A Ty naprawdę chcesz wymieniać pompę oleju czy zmodernizować jej napęd? Domyślam się że raczej chodzi Ci o zużywający się imbus. Rób wszystko u mechanika i jemu zleć pracę wtedy masz na to gwarancję. Ja na to daję moim klientom 3 lata pełnej gwarancji. Jak zaczniesz kupować sam to może trochę zaoszczędzisz ale jak przyjdzie co do czego to będzie rozmowa "ale to Pana części a my za to nie odpowiadamy".
Rekomendowane odpowiedzi