Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nieprzyjemny rezonans

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem z moim A4, od jakiegoś czasu bez względu na to czy to na zimnym czy ciepłym silniku mocno słychać mi drgania ale tylko na postoju hmm.. no właśnie chciałbym napisać czego a nie wiem.. nie chodzi o drgania plastiku na prawo od kierownicy obok stacyjki, ani z lewej strony kierownicy.. kiedyś tam mi drżały plastiki ale wcisnąłem mocniej i jest troche lepiej. Drgania, które słyszę a które są już lekko mówiąc wkurzające pochodzą bardziej z kolumny kierowniczej. Kierownica sama w sobie nie drży prawie w ogóle, dźwięk wydobywa się niżej. Czy wiecie co to może być? Po prostu poduszki pod silnikiem, czy jednak coś z kolumną kierowniczą? Dodam że nie mam najmniejszego problemu z działaniem układu kierowniczego zarówno podczas jazdy jak i na postoju. Jest tylko ten nieprzyjemny dźwięk wskazujący, że coś tam drży. I o ile on faktycznie pochodzi z ukł. kierowniczego. Co jeszcze może powodować drgania w tych rejonach? Czy da się to w łatwy sposób wyeliminować?

Opublikowano (edytowane)

Zobacz czy nie drży intercooler i jego mocowanie pod zbiorniczkiem od płynu wspomagania.U mnie wpadał w rezonans ale usztywniłłem go trytytkami i jest ok.

Edytowane przez jospethe