Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chip tuning w b9 a gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ABT = 0% wykrycia po jego zdemontowaniu oczywiscie.

Tuning jest wpisany w historie pojazdu. Jedynym pozytywem aspektem jest to ze de facto Audi nie robi większych problemów z fabryczna gwarancja jeżeli chip jest od Abta.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

i jak tam @mateoosh byłeś już na serwisie po chipie?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odswiezam kotleta :-) Przebieg obecnie 16.5k, serwis olejowy byl przy 14.5k. Zadnych , nawet najmniejszych problemow. Spalanie ciut spadlo (srednia 11 vs 11.5), moc podskoczyla do 310PS. Serwis nie robil zadnych problemow z boxem, chyba go nawet nie zauważyli. W historii serwisowej nie ma zadnych dodatkowych wpisów. Jestem zadowolony i latam dalej :-)

Opublikowano

Gratulacje! Wielkie dzięki za update.

Opublikowano
  • Autor
Dnia 7.07.2017 o 00:17, mateoosh napisał:

Odswiezam kotleta :-) Przebieg obecnie 16.5k, serwis olejowy byl przy 14.5k. Zadnych , nawet najmniejszych problemow. Spalanie ciut spadlo (srednia 11 vs 11.5), moc podskoczyla do 310PS. Serwis nie robil zadnych problemow z boxem, chyba go nawet nie zauważyli. W historii serwisowej nie ma zadnych dodatkowych wpisów. Jestem zadowolony i latam dalej :-)

A serwis był z pakietu czy płaciłeś?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Przy 2.0TSI na gwarancji jedynym rozsądnym wyjściem jest montaż JB4, robiłem niedawno takie coś:
http://tuneforce.pl/chiptuning-audi-a4-b9-2.0-tsi-252-km

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

I znowu odwiezenie kotleta :)

42kkm na liczniku, w tym 36kkm z modułem AEC. Zadnych, najmniejszych nawet problemów z silnikiem / skrzynią / napędem. Odwiedziłem tez siedzibę ABT w Kempten, przemierzyli mi tam auto - wynik 307PS, a po ich "korekcjach" 330 :) Oczywiscie te 330 to tylko matematyka, ale przynajmniej marketingowo sie wszystko zgadza :)

2 przegląd za mną, wszystko OK, jedynie klocki z tyłu(!) kwalifikowały sie do wymiany. z 5kkm kolejna wymiana oleju i jeździmy dalej :)

175A0A5A-BEE9-4BD1-90A9-8BCFA524FD28.JPG

513E67E0-7CF6-4B4D-9735-5565CFDFFAF1.JPG

890B047E-F28D-4285-AC7D-24CCE60B88D7.JPG

IMG_2384.JPG

IMG_2386.JPG

IMG_2393.JPG

IMG_5397.jpg

Opublikowano
  • Autor

No to ładnie. W takim razie do następnego auta też będę coś podpinać. Rozumiem, że na przegląd normalnie jeździsz z wpiętym boksem?

U mnie też tył szybciej się skończył niż przód i też byłem zaskoczony. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie, czy ktoś montował:

WWW.RACECHIP.COM

Chip tuning from RaceChip for your Audi A4 (B9) 2.0 TFSI (185KW). Experience the true potential and power of your AUDI.

i może podzielić się opinią?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, z racji tego, że po przerwie wracam do A4, pytanie - czy tylko tuning ABTA jest ok z pkt widzenia gwarancji? Czy też macie doświadczenia również z innymi produktami, które "przechodzą" serwis gwarancyjny?

Obecnie mam wrażenie że jest tyle elektroniki, że mogą wszystko prześledzić w razie awarii...

Prośba o Wasze doświadczenia!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś pytałem w serwisie, jak to jest z modyfikacjami i jaki ma to wpływ na gwarancję.  Takie info otrzymałem:

Oczywiście żadne novum - modyfikacja znosi gwarancję. Poza tym, nawet wszelkie doposażenia mają wpływ na późniejsze naprawy serwisowe. Serwis w większości przypadków nie podejmie się żadnych napraw, ponieważ auto ma inną specyfikacje niż fabryczna. Systemy są w dużej mierze zintegrowane i nie chcą brać odpowiedzialności. Poza tym Audi Connect wysyła wszystko, nawet informacje kiedy (którego dnia) wyjeliśmy baterię z kluczyka, żeby ją wymienić.

Edytowane przez Chat

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 21.03.2018 o 11:24, greg_s napisał:

Przy 2.0TSI na gwarancji jedynym rozsądnym wyjściem jest montaż JB4, robiłem niedawno takie coś:
http://tuneforce.pl/chiptuning-audi-a4-b9-2.0-tsi-252-km

robiłem chip tunning w tuneforce u Kminka w audi a3 2,0 tdi bmm w 2010 r i auto śmiga na tym programie do dziaiaj , chyba teraz zrobie a4b9 2,0 tdi cr