szymonen Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Cześć Wszystkim,Problem z moim autem trochę nietypowy,jadąc na 3 lub4 biegu tak do 100km/h odczuwam na pedale gazu dziwne drganie,jak jadę szybciej powyżej 100km/h, tego nie czuć,może ktoś z Was ma albo miał podobny problem,pozatym w aucie wszystko OK ,co trzeba sprawdzić
Fido Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Pedał gazu nie jest połączony linką z silnikiem więc drżeć nie powinien.
szymonen Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Opublikowano 28 Listopada 2016 No to w takim razie nie mam koncepcji,pojeżdże zobaczę może jeszcze coś wyjdzie po czym można będzie się sugerować, auto normalnie jeździ jednak wkurza mnie jak coś jest nie tak,dam znać jak temat się wyjaśni. Chyba że sasugerujesz co mam zrobić? Miałeś kolego może problem z klimatyzacja,jak mam 18stopni to jest gorąco, dam niżej czyli low to jest już zimno ,można to jakoś ustawić? Pozdrawiam Artur
Lukasz_mk2 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Miałeś kolego może problem z klimatyzacja,jak mam 18stopni to jest gorąco, dam niżej czyli low to jest już zimno ,można to jakoś ustawić? ten temat może Ci pomóc: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/119271-bledy-silnikow-klap-nagrzewnicy-rozmieszczenie-opis-nastawy-podstawowe/page-1
szymonen Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2016 Dzięki za link odnośnie klimatyzacji,wracam do tematu związanego z dziwnym drganiem na pedale sprzęgła ,co teraz zaobserwowałem to jadąc tak na 3 biegu około 70-80km/h jadąc prosto słychać to właśnie drganie a jak odbije kierownica delikatnie w lewo to nie ma tego dźwięku i myśle ze drgania na pedale od gazu,pozatym wszystkie inne podzespoły OK auto się prowadzi prosto podczas hamowania nic nie bije zreszta nowe tarcze ,klocki ,zaciski regen wymienione,ten dziwny oddźwięk będę sprawdzał u mechanika ale może coś zasugerujecie ,żebym nie wymieniał za dużo czesci?,i szybciej tą usterkę znalazł Pozdrawiam wszystkich
szymonen Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 No i się wyjaśniło ,z czasem objaw tych drgań zaczął ustępować w momencie delikatnego skręcenia w lewo ,postanowiłem pojechać do mojego mechanika i wspólnie stwierdziliśmy iż na 99% łożysko piasty,trafiony ustały w/w objawy i w końcu mam z tym spokój ,teraz z klima muszę się uporać pozdrawiam
Lukasz_mk2 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 miło, że opisałeś co było przyczyną drgań. Co do tej klimatyzacji to ja bym zaczął od ustawień podstawowych silniczków (procedura jest opisana w linku, który zamieściłem powyżej). Kiedyś miałem podobne objawy i po przeprowadzeniu procedury ustawień podstawowych wszystko wróciło do normy. 1
Rekomendowane odpowiedzi