rav Opublikowano 27 Grudnia 2008 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam Na forum nie udało mi sie dopasować tematu mojego zapytania do żadnego konkretnego działu tak więc piszę je tutaj Chciał bym się zapytać gdzie mogę sprawdzić typ handlowy mojego auta oraz symbol skrzyni biegów przedstawionych na poniższym obrazku. Jest mi to potrzebne do sprecyzowania poszukiwań części zamiennych w programie ETKA. Po wpisamiu numerunadwozia VIN w programie ETKA dostaję 4 różne typy handlowe o symbolu silnika mojego auta. No i nie wiem który mam wybrać aby prawidłowo określić m.in. numer katalogowy sprzęgła, bo przy wyborze różnych typów dostaję inne numery katalogowe sprzęgła. Obraz z programu ETKA
Hugo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Poniżej na wklejce zaznaczyłem Ci gdzie znajdziesz informację , które potrzebujesz.A więc musisz zerknąć we wnęke na koło zapasowe lub do książki serwisowej.Tam masz taką wlepkę i informację o Twoim samochodzie.W tych samych miejscach , które zaznaczyłem na czerwono będziesz miał typ handlowy oraz oznaczenie skrzyni biegów Twojego auta
rav Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dzięki Hugo za informację :> Znacznie ułatwiło mi to identyfikację części w programie ETKA.
Hugo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dzięki Hugo za informację :> Znacznie ułatwiło mi to identyfikację części w programie ETKA. Polecam się na przyszłość
szogun0 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 I tak najdokładniejszą identyfikację będziesz miał już przy samym wyborze części. Tam jest napisane do i po jakim numerze nadwozia lub silnika była stosowana odpowiednia część. A wybieranie po typie handlowym jest IMHO mało dokładne.
Rekomendowane odpowiedzi