Patrox Opublikowano 27 Grudnia 2008 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Mam takie pytanie, w związku z tym że wczoraj przy powrocie z nart jastrząb mi wleciał przy prędkości ponad 160/h przez przednią szybę jestem zmuszony ją wymienić . Orientowałem się wstępnie i szyba pasuje od B6 0d 2001 roku. Mam do kupienia szybę akustyczna i solaryczną cokolwiek to znaczy. CZy ktoś z Was miał takie wynalazki u Siebie i jak one się sprawowały? I drugie pytanie czy do szyby solarycznej trzeba jeszcze jakieś kable prowadzić czy ona na zasadzie odbicie światła działa? W B7 już nie robia ani jednej ani drugiej i nie wiem czy audi oszczędziło na tym czy po prostu te szyby były wadliwe. Dzięki i pozdrawiam
Pawlo 2004 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 A w jakiej cenie jest ta szyba kolego?? Zwykła czy tam zwał jak zwał firmy Pilkington czy jakoś tak kosztuje ok 370zł plus koszty wklejenia.
Patrox Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2008 A w jakiej cenie jest ta szyba kolego?? Zwykła czy tam zwał jak zwał firmy Pilkington czy jakoś tak kosztuje ok 370zł plus koszty wklejenia. Nie tego temat dotyczył, pytam użytkowników takich szzyb lub ludzi który maja z tym do czynienia.
Wąski Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja miałem w ASO 2800 zł zamiennik coś ok 1400 zł ,miałem też podgrzewanie przedniej szyby i tylko tam dochodziły przewody zmieniłem na zwykłą i nie pomyślałem bo mogłem zrobić z AC
Patrox Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja miałem w ASO 2800 zł zamiennik coś ok 1400 zł ,miałem też podgrzewanie przedniej szyby i tylko tam dochodziły przewody zmieniłem na zwykłą i nie pomyślałem bo mogłem zrobić z AC Dzieki Waski, ja ma właśnie taka podgrzewana, solaryczna i akustyczną do kupienia za 700zł oryginalna. I chyba własnie taką kupie bo przy okazji pociągnę dwa kabelki do przełącznika od ogrzewania tylnej szyby i przód i tył bedzie działał.Pozdrawiam AAA i jeszcze takie pytanie, czy zauważyłes coś więcej jak 4 krotność wartości w tej szybie czy ten efekt solaryczny cos faktycznie daje?
Wąski Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Cena mega mniej się nagrzewa środek jak są upały.A i problem z nawigacją moja była seryjnie podgrzewana i był osobny przycisk masz więcej takich szyb ?
Patrox Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Cena mega mniej się nagrzewa środek jak są upały.A i problem z nawigacją moja była seryjnie podgrzewana i był osobny przycisk masz więcej takich szyb ? 606447330. Zadzwon i zapytaj cz\y mają jeszcze. Ale mam jeszcze jedno pytanie, czy podłączenie od grzanej szyby szło wzdłuż podszybia?.
Wąski Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Cena mega mniej się nagrzewa środek jak są upały.A i problem z nawigacją moja była seryjnie podgrzewana i był osobny przycisk masz więcej takich szyb ? 606447330. Zadzwon i zapytaj cz\y mają jeszcze. Ale mam jeszcze jedno pytanie, czy podłączenie od grzanej szyby szło wzdłuż podszybia?. Z tego co pamiętam to nie .
Patrox Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2009 No szybka wstawiona, czarne auto pięknie wygląda z solaryczną szybą. I chyba zdaje się jest to pierwsze w Polsce B7 z solaryczną szybą bo B7 nie występowały z takimi szybami. Grzanie lada dzień podłącze bo kabelki wyprowadziłem. Na razie nie zauważam znacznej poprawy ciszy ale może przy większych prędkościach będzie słychac.
bolsblu Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja mam podobny problem co kolega. (no może troch mniejszy) Jadąc na Słowację dostałem kamykiem, które wysypują zamiast chemii w TPN, oczywiści w przdnią szybę i mam malutki odprysk wielkości 2x główka od szpilki. Czy da się to załatać jakoś?
berlingo61 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 jak najprędzej jedz i sklej bo się zabudzi i op ptakach cena ok 90 zl w auto jann pozdrawiam
Rosemeyer Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Ja mam podobny problem co kolega. (no może troch mniejszy) Jadąc na Słowację dostałem kamykiem, które wysypują zamiast chemii w TPN, oczywiści w przdnią szybę i mam malutki odprysk wielkości 2x główka od szpilki. Czy da się to załatać jakoś? ja mam takie ze cztery. jezdze z nimi od roku i nic sie nie dzieje
_Bartek_ Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Hah Patrox... właśnie się zabierałem za poszukiwania o tym temacie. Pewnie wystarczy podłączyć dokładnie tak samo jak tylną szybkę... Podejrzewam, że nawet pod ten sam przekaźnik. Nie zdążyłem pogadać z bratem...
Patrox Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Jak będziesz coś wiedział daj info. Pozdrawiam
_Bartek_ Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Szukałem wczoraj na necie po polsku, angielsku i niemiecku... i nic nie ma na jej temat
Gamling Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 A jak tak z innej beczki. W firmowym aucie mam szybę solar i nie działa mi pilot od bramy. Musze wystawić rękę za okno
bolsblu Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 A jak tak z innej beczki. W firmowym aucie mam szybę solar i nie działa mi pilot od bramy. Musze wystawić rękę za okno HE!!!!!!! ale opcja, może umieść pilota w grillu i przeprowadź kabel do środka
Gamling Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Tylko, że pilota mam jednego i dwa samochody.
Patrox Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2009 Tylko, że pilota mam jednego i dwa samochody. to normalne że nie dział, to samo gps, muisz stawac bokiem i przez bpczną szybe otwierać
_Bartek_ Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Z tym GPS to trochę porażka... Ani TomTom, ani Acer nie radzą sobie z tą szybą... Pozostaje jakaś antena zewnętrzna...
Rekomendowane odpowiedzi