Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycieraczki które wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam dobrych wycieraczek w rozsądnej cenie, które polecacie?

Myślałem o Bosch aerotwin (trochę drogie są i nie wiem czy warto)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

ja mam Valeo i jest git :)

Opublikowano

też mam valeo i polecam, jestem zadowolony mega.

Opublikowano

ja mam bosch na zime i valeo na lato

Opublikowano

Producenci prześcigają się w marketingu gorzej jest z faktycznym składem gumy.

Miałem do czynienia chyba ze wszystkimi firmami i konstrukcjami pióra oraz szkieletu.

Od prawie 10 lat używam wycieraczki NWB / DENSO, ostatnio o konstrukcji hybrydowej.

Opublikowano

W poprzednim aucie - Audi TT - też miałem dedykowane wycieraczki, tak jak w A4, więc w grę wchodziły tylko Valeo lub Bosch. Miałem i jedne i drugie. Trwałością zdecydowanie wygrały Bosch'e. Teraz w A4 postanowiłem spróbować SWF'a (podobno pierwszy montaż) i na razie jest dobrze, ale to dopiero 2 miesiące je użytkuję.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Stanowczo odradzam Bosch Aerotwin. Zmieniłem dziś w B5 ramiona wycieraczek na takie od Passata FL. Żeby wszystko chodziło idealnie kupiłem też nowe Aerotwiny za 88 zł. Prawa wycieraczka chodzi idealnie ale lewa, w okolicach mocowania nie dociska dostatecznie (po przełożeniu jest to samo - dalej lewa strona nie dociska). Używane pióra, które dostałem wraz z ramionami chodzą przyzwoicie a dostałem jednego Boscha (jakiegoś starego typu, z innym mocowaniem) i jednego nołnejma - oba chodzą prawidłowo zarówno na prawej jak i lewej stronie. Aerotwin chodzi prawidłowo tylko na prawej, czyli prawdopodobnie ma wadę konstrukcyjną.

Edit:

Sory, nie zauważyłem, że to wątek o B8

Edytowane przez Michal87

Opublikowano

Zawsze we wszystkich samochodach wkładałem valeo i bywało różnie, pierwszy raz mam boscha areotwin i narazie jestem bardzo zadowolony

Opublikowano

Panowie, może dla nie których pytanie śmieszne, ale nie moge znaleźć w sieci jak wymienić pióra wycieraczek? Chodzi mi o to aby były w pozycji takiej abym mógł je odciągnąć od szyby?

Opublikowano

Poszukaj w instrukcji auta.

Trzeba włączyć pozycję serwisową w menu CAR.

Opublikowano

Poszukaj w instrukcji auta.

Trzeba włączyć pozycję serwisową w menu CAR.

Dzięki, ale niestety w instrukcji auta nic nie ma na ten temat

Opublikowano

Producent nie miałby prawa wypuścić instrukcji obsługi auta, która nie opisywałaby tej funkcji.

Strona 56 w instrukcji.

Opublikowano

Producent nie miałby prawa wypuścić instrukcji obsługi auta, która nie opisywałaby tej funkcji.

Strona 56 w instrukcji.

Dzięki znalazłem u mnie na stronie 67. Sorka za zamieszanie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Jakie polecacie przednie pióra wycieraczek do a4 b8?

Póki miałem oryginalne audi było wszystko ok,ale przyszedł czas że się zużyły i trzeba było kupić nowe. Wybór padł na bosch aero i było fajnie przez kilka miesięcy a potem zaczęły mi mazać szybę, próbowałem zmieniać płyny itp ale nie pomagało i kupiłem kolejne pióra tej samej firmy..było ok przez kilka tygodni i znowu to samo ?  Nie będę przecież zmieniał wycieraczek 5 razy w roku..

Opublikowano

SWF- u mnie takie byly fabryczne i takie kupilem. Ciezko je dostac, ja znalazlem a inter carsie od kolegi z klubu + fajny rabat

Bosch,denso valeo sa miekciejsze i nie dolegaja dobrze, odradzam. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Prawa wycieraczka w trybie automatycznym , nie chowa się równo z lewą , dopiero po kilku chwilach zjeżdża w dół , tak ma być czy coś jest nie tak ?  (2 cm jest wyżej niż powinna )

Opublikowano

prawa, znaczy od pasażera?

lewa powinna co drugi cykl zatrzymywać się 2cm wyżej, żeby zmienić położenie pióra i jeśli przerwie "między" cyklami to po chwili wraca na położenie wyjściowe

Opublikowano

Tak , zatrzymuje się troszkę wyżej 

Opublikowano

jestem świeżo po wymianie i mam Bosch. Sprawują się bardzo dobrze

Opublikowano

jaki symbol wycieraczek masz ?