tommm Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam, Koledzy mam problem z centralnym zamkiem oraz centralnym zamykaniem auta z przycisku w środku auta, mianowicie, ostatnimi czasy auto zostało zaprowadzone do mechanika na wymiane silnika, kiedy go odebrałem w aucie nie działa centralny zamek oraz centralne zamykanie wewnątrz auta, miałem również problem z zamykaniem szyb- nie zamykały się po jednorazowym przytrzymaniu lecz musiałem cały czas trzymać guzik aby zamknąć szyby- lecz temat szyb został ogarnięty, proszę o pomoc co może być przyczyną awarii centralnego, pozdrawiam
samekgsx550 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ja miałem takie same objawy. Poprawienie zimnych lutów pomogło jak ręką odjął. No ale jak masz to po wymianie silnika to inna bajka. Zmieniałeś ECU ?
tommm Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ja miałem takie same objawy. Poprawienie zimnych lutów pomogło jak ręką odjął. No ale jak masz to po wymianie silnika to inna bajka. Zmieniałeś ECU ? nie, ecu został ten sam, a lutowałeś ponownie w którym miejscu?? przy pompce?
samekgsx550 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Wyjąłem pompkę centralnego, rozebrałem i poprawiłem wszystkie luty.
Krystian Abramczyk Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Wyjąłem pompkę centralnego, rozebrałem i poprawiłem wszystkie luty. Tak jak mówi samek. Na 90% problem z głowy
samekgsx550 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Pompkę masz w bagażniku z prawej strony pod tym pojemnikiem. Odłącz przewody i możesz ją rozebrać. Jak nigdy nie bawiłeś się w lutowanie to lepiej daj to jakiemuś elektrykowi. Problem polega na tym że robią się zimne luty. Poszukaj w necie jak je rozróżnić na oko od tych dobrych.
tommm Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2016 Pompkę masz w bagażniku z prawej strony pod tym pojemnikiem. Odłącz przewody i możesz ją rozebrać. Jak nigdy nie bawiłeś się w lutowanie to lepiej daj to jakiemuś elektrykowi. Problem polega na tym że robią się zimne luty. Poszukaj w necie jak je rozróżnić na oko od tych dobrych. Wszystko ogarnięte- tak jak mówiłeś, dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi