Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Goodyear Eagle-360 zostały uznane za jedną z najciekawszych innowacji 2016,więc jest szansa na dalszy rozwój tej technologi.

Opublikowano

Technologia przyszłości. Jeszcze dalekiej, imo.

Pomysł genialny. Inżynierowie nie śpią. Patrząc z perspektywy czasu, 25 lat temu graliśmy na atari, a dziś mamy PS4 itp itd...

Kibicuję takim rozwiązaniom, aczkolwiek, na tą chwile jest to jeszcze nierealne. To tak jakby jutro kształtować dziś, ale jeszcze raz podkreślę, że jestem pełen podziwu. :hi:

Opublikowano

Gorąco licze na to, żeby to sie nie przyjeło i opony jak i te autonomiczne pojazdy "przyszłości"

Opublikowano

Ja również. Ale spokojnie. U nas jeszcze nawierzchnię się uczą wciąż robić tak, żeby na dłużej niż sezon wystarczyła więc nie ma zagrożenia ;)

Opublikowano

Fajnie to się ogląda. I chyba tylko tyle nam zostanie na ten czas.

Opublikowano

Pomysł raczej chybiony i niemożliwy do zrealizowania (poza w komputerze). 17 calowe koła to 43 cm, do tego 2xprofil opony czyli mamy 55 cm wysokości. Przy oponach przyszłości w postaci kul mielibyśmy 55 cm z szerokości zabrane z każdej strony samochodu czyli razem ponad metr. Obecne samochody mają zabierane ok 40cm. To po pierwsze, a po drugie mały styk opony z powierzchnią i problem zużywania opon. Film to raczej "CHŁYT martekingowy" (sic!).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Opona jest kulą więc ma nieskończoną ilość płaszczyzn symetrii. Nikt nie powiedział, że płaszczyzna musi być ściśle ustalona i niezmienna w czasie (co, załączona animacja, również wyklucza).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ciekawe co jak złapiesz gumę? Zresztą pokazany jest parking i więcej aut na nim zaparkowanych dzięki okrągłym kołom ale szerokość auta powiększy się i tak na skutek tych opon więc czyste s-f i gdzie tu praktyczność?

• 1 rok później...
Opublikowano

nie podoba mi sie ten pomysl ale z ostateczną oceną poczekam jak to wejdzie do produkcji

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...